söndag 4 december 2011

Tuff match i Förslöv

Bitvis mycket folk framför Katta      Foto Roger Nielsen

Ja, vi åkte till Förslöv för att vinna ännu en match. Visst, Förslöv ligger inte jättehögt i serien, men vilken match de gör! Enligt dem själva säsongens bästa och vi kommer därifrån med hjärtat i halsgropen. De kämpar och sliter och är många gånger etta på bollen. Vi har kanske lite bättre spel, men det är ju inte alltid det hjälper. Hur förlöpte då matchen? Här kommer en liten sammanfattning av den. Det tar bara cirka två minuter innan Eleonore kommer fri med målvakten och elegant rundar henne och ska bara lägga in bollen. Tyvärr lyckas hon inte lyfta upp den utan målvakten kan göra en fin räddning. Vi fortsätter att trycka på, Förslöv ställer om snabbt och skapar en del halvchanser de också. I den tionde minuten hittar Eleonore Jenny med en fin boll, Jenny drar direkt och målvakten hinner inte med i sidledsförflyttningen. Det blir det enda målet i första perioden.

Vi fortsätter att trumma på i andra perioden och bland annat har Alec ett skott i stolpen. En stund senare hittar Alec Kalle fri vid bortre stolpen, tyvärr får inte Kalle kontroll på bollen och det fina läget rinner bort. Vi får ett gyllene läge i slutet på andra perioden, då vi får spela i powerplay. Vi lyckas inte göra mål, uten det är istället Förslöv som kan göra 1-1 i boxplay. Periodpaus och matchen är jämn och oviss. Nu känner jag mig trots allt ganska lugn, då vi ofta har avslutat våra matcher bra.

Vi bestämmer oss för att gå ner på två femmor. Detta gör vi för att försöka höja tempot lite och försöka trycka på ytterligare. Detta visar sig ge resultat. I den femte minuten får vi ett frislag en meter in på bortaplan. Julia stiger fram, hittar ingen att spela till, utan drar på vinst och förlust till med ett hårt skott mot mål, en boll som också letar sig in i mål. Återigen har vi ledningen i matchen. Nu varar det inte länge, utan Förslöv kan kvittera, då de ställer om snabbt och med ett bra placerat skott i krysset är det vips 2-2.Vi fortsätter att trumma på och försöka förlägga spelet till deras planhalva. En stund senare rullar Eleonore, Jenny och Miche bollen bra och det är Eleonore som kan hitta Miche med en bra boll. Miche gör inget misstag, utan drar in den bakom Förslövs målvakt. Ett måls ledning är ju dock inte så mycket, så vi är nog en del som andas ut några minuter senare när Kalle tar saken i egna händer. Kalle vinner boll nere vid hörnet och trampar in framför mål, och sprätter upp bollen i krysset alldeles på egen hand.

Simon i samspråk med Miche    Foto Roger Nielsen

Idag är det Simon som får delge vilka han tycker var bäst i vårt lag.

1.
Första plusset idag går till Petra, som gjorde in inspirerande och fokuserad debut på backplats. Hennes spel lämnade inget åt slumpen, hon gav järnet tills bollen hamnat rätt igen.
Petras positionsbyte skapar bra konkurrens och ger ny energi till laget, då vi nu har fem duktiga backar att tillgå, då vi vill att Nejia ska få fokusera på att spela forward.
2.
Andra plusset går till F16-spelarna. Man kan bara imponeras av dessa unga hjältar, som spelar sin tredje match denna veckan, på en så här hög nivå. När det gått emot, så kommer de alltid igen och vänder trenden för sig. Deras framgångssaga har precis börjat.

3.
Det tredje plusset går till Alec. Lagkaptenen som bara fortsätter att kämpa på. Hon drar på sig så mycket uppmörksamhet och energi från motståndarna match efter match, hon ska bara se till att slå den där sista passen när 3-4 spelare hänger runt henne, någon måste ju vara helt ren för ett skott.
Alec tar ansvar och lugnar ner när det behövs, inte minst under de sista skälvande minuterna, då vinsten behöver säkras. Med fler assist, så är klättringen i poängligan garanterat på gång.