lördag 26 november 2011

Underbar vändning av tjejerna

Vi spanar mot toppen  Foto Roger Nielsen

Vi börjar matchen helt okej, vi står upp bra och skapar ett antal lägen i första perioden. Men, för att skriva oss lite på näsan, visar Willands varför de ligger där de ligger i serien. De utnyttjar sina chanser och gör två mål, och det är tyvärr en del misstag som vi gör, som leder till deras mål. Men så är det, ett duktigt lag utnyttjar alla chanser. Vi saknar inte lägen, men våra skott tar i insidan stolpen, i ribban och på målvakten och det räcker inte. Vi snackar i pausen om att det är inte så mycket vi måste ändra, bara lite mer skärpa i försvaret och försöka avsluta lite bättre, så ska detta gå vägen.
Vi börjar ännu vassare i andra perioden och det dröjer inte länge innan Kalle kan sätta reduceringen till oss. Vi spelar bra nu och försvaret har lyssnat som vanligt och är lite mer diciplinerade och då skapar Willands inte så mycket. Knappt halvvägs in i perioden får Besse en klubba upp i ögonbrynet och blodet "sprutar". Direkt kan vi konstatera att hon måste till sjukhuset, för tejpning eller kanske stygn, att vi inte skulle kunna hantera skadan på egen hand var glasklart.
Vi måste då ändra i laget och det innebär att Nejia måste ner på backen, för hon är en spelare som behärskar bägge postionerna, även om hon varit vassare framåt på sistone. Vi lyckas bra med omställningen och vi kan göra 2-2 då Alec stänker in en låg boll från sidan. Det är Emilia som hittar henne från Gretzkyposition. Underbart att se att tjejerna fortsätter spela på och göra sitt bästa trots olyckan som skett, det kan vara svårt att fokusera på spelet då någon i laget skadats. Vi fortsätter spela rätt bra, men lyckas inte få in bollen trots att chanser finns. I andra periodens sista minut lyckas vi med en bra omställning och det är Alec som kan sätta in ledningsbollen till oss. Ja, vi har vänt på resultatet, härligt gjort tjejer! Tyvärr drar vi på oss en utvisning innan vi går till paus, men vi orkar hålla rent de sista sekunderna av perioden.

Vi börjar då tredje perioden i underläge och klarar det elegant. Vi gör en bra tredje period och det blir inte fler mål, även om chanser inte saknades. Vi har ett antal lägen tre mot två eller två mot en, men lyckas inte utnyttja det. Willands är inte ofarliga heller, även om de inte skapar så farliga chanser. Dock har de en vass chans som Katta "klistar" med armhålan, är det inte för bra eller? Ja det är bara att erkänna att jag och Simon höll andan ett tag där. Tjejerna håller sedan undan och det blir inga mål. Så jäkla skönt med ännu en seger!

Vilka var då bäst idag, svårt att säga, men jag ska förstås inte fega ut totalt.

Katta har en behaglig resa idag, men gör en oerhört viktig räddning och det räcker för mig...
Julia är vår bästa back idag, ingen av backarna faller utanför ramen givetvis, men de gör de ju å andra sidan aldrig.
I övrigt är det Alec som höjer sig och får godkänt, även om hon kan mer, men hon är bra!
I övrigt är det jämnt, men att återigen vända ett underläge och vinna på detta sättet gör att jag tycker att alla måste berömmas.
Jonna debuterar och visar att hon inte alls tvekar inför uppgiften att kliva upp en nivå, nej hon får klart godkänt. Roligt och se att vi har fler som trycker på underifrån.

Måste få avsluta kvällens referat med att tacka de föräldrar (och även de som inte är föräldrar) som är med (idag var det 20 mils resa tur & retur) och stöttar tjejerna och Simon och mig. Vi lovar att fortsätta göra allt för att fortsätta på vinnarspåret!