söndag 20 november 2011

Härlig kampseger

Våra backar var bäst      Arkivfoto Kent Tillgren

Vi vinner en härlig kämpaseger idag, absolut inget skönspel, tyvärr blir det ofta inte det i derbymatcher. Vi tar ledningen i första perioden efter ett bra utkast från Katta som Emilia får fram till Miche, som kan stänka dit den i mål. Tyvärr kan Åby reducera innan paus när vi missar ett uppspel, Åby utnyttjar det direkt och det är kvitterat. Detta precis efter att vi klarat av ett numerärt underläge.

I andra perioden kan vi åter ta ledningen i matchen när Julia har laddat stora bössan, dock räddar målvakten, men Kalle kan slå in returen. Åby är nära att kvittera då de har en boll som rullar på mållinjen, efter att bollen tagit i bägge stolparna. Men som tur är kan Julia slå undan den. Vi skapar en del chanser vi med, men lyckas inte få in bollen. Även i denna perioden klarar vi av ett numerärt underläge. Vi får även ett powerplayläge, men lyckas inte alls skapa något här.

Åby jagar kvittering hela tredje perioden, men vi lyckas hålla fritt från påhälsning i målburen. Det blir en dramatisk avslutning på matchen. Åby drar på sig en utvisning, när det återstår knappa två minuter och några sekunder senare drar även vi på oss en utvisning, så då skulle Åby kunna ta ut målvakten och spela 5-4 på slutet. Tyvärr för Åby drar dom då på sig ytterligare en utvisning, så vi kan hålla undan och vinna med 2-1.

Idag är det våra backar och Katta som spelar hem seger åt oss. Julia, Emmy, Mollan och Besse gör en helgjuten insats på backen. Det är så roligt att se dem gå in och göra en sådan härlig match. Framåt får Kalle och Nejia godkänt, i övrigt kan de bättre. Nu laddar vi om batterierna för nästa topplagsmatch, nämligen Willands borta på lördag.