måndag 12 november 2012

Ett starkt lag i Vittsjö!!

Arkivfoto: Roger Nielsen

I ett mycket speciellt omklädningsrum samlades en glad trupp damer för en efterlängtad match. Ett uppehåll är aldrig kul egentligen.
Dagens kapten, "Kalle", hade precis torkat ur en väska full med chokladmjölk, när vi bestämde oss för att ge denna matchen en egen prägel.
Redan från början visade vi att det är en ny trend på väg. Med två femmor var det dags för mer intensitet och högre tempo från start. Det var ett bra "go" direkt och en jämn kamp mot ett Emmaljunga, som spelade ett inspirerat spel som tog olika skepnad genom matchen.
Vi "står upp" och hittar in i vårt spel tålmodigt. Då vi ibland fastnade, så hittade vi tillbaka bra och började om med ny styrka. Mållös första period.
Första perioden gav dock mersmak och efter gott snack i pausen så var det ännu större beslutsamhet från laget. Bevis för det kom efter fint försvarsspel, då Anna tar tag i bollen på egen planhalva och serverar en perfekt pass, som friställer en vaken Sofia.  Ett väl avvägt skott gav 1-0 i den första spelminuten av andra perioden.Tempot ökade på och Å/K IBS likaså. Vi gick in mer med tre femmor och visade mer styrka på plan, vilket tröttade ut hemmalaget mer och mer.
Tryggheten fanns även i att Jenny N fortsätter rädda de olika varianter av avslut vi får på oss. Med ett bra försvarsspel så blev det en del hastiga avslut från Emmaljunga, som hade kunnat bli väl luriga, men vaksamt målvaktsspel höll det i schack.
Flera vassa chanser och tryck i anfallszon ledde till slut till frislaget som lobbades över Emmaljungas målvakt, då Nejias skott täcktes av försvarare och blev till en vacker båge hela vägen in i mål. Välförtjänt 2-0 trots allt 17.16 in i andra perioden.
Entusiasmen var stor och alla ville bara in och lira igen inför tredje och detta skapade en PP-möjlighet i första minuten. En spelsituation som det håller på att slipas på. Det blev en del avslut som var farliga, men som ska hitta rätt ju mer säsongen tuffar på. Fem minuter senare var det dags för PP igen men trots ännu farligare chanser än i den första, så blev det utan mål även denna gång. Fortsatt hårt jobb belönades 12.54 av Emmys målsökare. Från långdistans drar hon en mäktig svävare som letade sig fint in i krysset. Efter målet åkte vi på en utvisning där vår fina boxfokus fortsatte. Bra följsamhet och några uppoffrande skottäck redde ut det hela.
Med några minuter kvar av matchen drar Jenny O upp ett anfall från mittplan där pressen blir intensiv och efter att Sofias boll letar sig fram till Anna, så hinner man inte blinka förrän 4-0 är fastställt.
Ett lag som beslutat sig för att höja nivån, började med en match fylld av spelglädje. Vi skapar alla möjliga målchanser efter hårt jobb. Varenda spelare gav sitt med framgång och det är alla som delar på denna vinsten. Med denna inställningen kommer det bli en vacker väg att vandra.

Tack till Lennart for stort engagemang i båset och tack till det imponerande följet på läktaren som lyfter laget.