fredag 14 mars 2014

Förlust mot SödraDal för Dam U

4 – 2 (0-0, 3-0, 1-2)

Vi åkte till Södra Sandby i onsdags för att möta SödraDal, en match som egentligen skulle varit spelad i höstas. Vi åkte dit med tre femmor och Veronica i mål.
Jag tyckte vi stod upp bra och vi skapade många bra och fina chanser, men bollen ville inte in i målet. Första perioden slutar 0-0. I andra perioden fortsätter vi skapa, men i denna period så ligger SödraDal på lite hårdare på vårt försvar och detta gör att de tar ledningen med 1-0 redan efter 1 minut. Därefter åker vi på två stycken utvisningar för slag och hårt spel. SödraDal lyckas inte göra några mål när vi spelar box, utan det är när det gått 9 minuter så gör de 2-0. Trots detta så forsätter vi att jobba på, dock hänger vi lite med huvuden. Men vi forsätter att jobba och kämpa. SödraDal lyckas få in ytterligare ett mål i slutet av perioden och de har ledningen med 3-0 inför den sista perioden.

Tredje perioden startar och vi bestämde oss i perioden för att gå in och köra och för att snygga till siffrorna. 8 minuter in i perioden så åker vi på en utvisning även denna gå för slag och eftersom det är i vårt straffområde så blir det straff. Veronica gör inga misstag utan tar säkert straffen. SödraDal rullar boll bra i powerplay och de lyckas även göra mål, och vi har 4-0. Vi känner att vi har mer att ge och vi är alla inte nöjda med detta, men vi knyter näven och går in och kör för att få till en kvittering. 4-1 gör Rosanna efter en snygg framspelning av Cajsa Nilsson. Vi får till lite glädje efter detta och vi jobbar vidare för nästa mål. Vi lyckas få till ännu ett mål och det är Emilia som har stor show när hon rundar backen och därefter rundar målvakten och snyggt lägger in bollen i mål.

#5 Emilia Cleasby gjorde snyggt mål idag
Matchen slutar 4-2 till SödraDal, men jag tycker vi skall ta med de positiva bitarna från denna match. SödraDal var bra idag och jag tycker inte alla av oss kom upp på rätt nivå idag, men så är det ibland och det är bara att gilla läget.

Vi har med oss en hel femma från vårt F13 lag och de sköter sig bra även i denna match. Lyckas skapa många fina målchanser och de visar ingen respekt för motståndarna. Kul att se deras utveckling i år.

#23 Jenny Olander spelade säker i defensiven
Nu har vi en match kvar i utvecklingsserien och nu får vi försöka att avsluta snyggt. Matchen spelas på söndag i Lund mot Lugi.

Tack för underhållningen idag tjejer, ni är bäst!