söndag 15 februari 2015

Nya härliga poäng efter ännu en seger

Å/K IBS – Häljarp SK 9 – 1 (1-1, 3-0, 5-0)

Fredagsmatchen mot Häljarp skulle visa sig vara en viktig match i Å/K´s historia. Vid vinst så är vi åter klara för kval upp till division 1 vilket var ett första delmål denna säsong. Inledningen på matchen blev inte riktigt vad vi hade väntat oss och vi var riktigt med från början. Vi saknade några spelare som inte kunde medverka och vi fick ändra om lite i våra formationer.

#33 Sara Ginstrup tillbaka efter sjukdom

När första perioden drar igång så tycker jag att vi startar bra och vi har lagom långa byten. Vi tar också rättvist ledningen med 1-0 genom Fia som assisteras av Anna och tiden 09:28. Efter detta mål så går vi ner oss en hel del och släpper in Häljarp i matchen. Vi tar inte jobbet som vi skall och vi chans spelar en hel del. Häljarp kvitterar precis innan perioden är slut och vi har 1-1. Vi var inte speciellt nöjda med vår insats och nu krävdes en rejäl uppryckning inför andra perioden.

#11 Fia 4 måls skytt i matchen

Med lite väl valda ord och med helt annan inställning kommer vi in för att starta den andra perioden. Det tar 19 sekunder innan Fia hänger in sitt andra mål för dagen. Passningen står Linda för och vi har 2-1. Vi jobbar på som ett helt nytt lag och nu börjar vi vinna närkamperna också. Dessutom skapar vi många målchanser men vi har inget flyt och skotten går alltför ofta utanför. 5:38 smäller det igen och denna gång är det Anna som hänger in 3-1 i mål efter pass av Frida.

#19 Amanda Pommer vald till matchenslirare

Tredje perioden blir vår helt och hållet och efter 07:46 smäller Fia in sitt fjärde mål för dagen och passningen stod Anna för. Vi vill ha mer och vi ändrar om lite och laborera om så det står härliga till. Häljarp tar timeout efter 13:19. Detta får vi effekt av direkt och redan ca 20 sekunder senare har Emilia gjort mål på pass av Stephanie. Emilia är inte nöjd med detta utan för ett par minuter efter så gör hon mål igen och denna gång står Pommer för passningen och vi har 7-1. Minuten efter så är det dags igen denna gång är det Linda som gör mål och nu får Emilia assistera och 8-1 är ett faktum. Stephanie vill inte gå mållös idag utan i matchens näst sista minut gör hon 9-1 och punkterar matchen. Fia står för framspelningen och gör därmed sin femte poäng för dagen. Än en gång så lyckas vi bra med våra ändringar och detta är ett bra vapen vi har inför kvalet.

Under matchens gång så hade vi koll på matchen mellan Landskrona och Röke. Det känns fantastiskt kul att för andra året få spela kval upp till division 1. Förra säsongen var fantastiskt kul att vi som nykomlingar i division 2 gick obesegrade igenom serien och vann den. Vår andra säsong är vi åter med i toppen och vi skall kvala än en gång. Vi har ett fantastiskt bra lag och som inte viker ner sig en millimeter när det gäller. Dessutom så har vi tre matcher kvar att spela och vi är absolut inte mätta på fler poäng.

Tack alla som hjälpte till runt matchen ni är helt fantastiska och vi kan inte vara utan er.