torsdag 12 mars 2015

Oavgjort för dam U

Å/K IBS – Lugi IBK/IK SödraDal 4 – 4 (2-3, 0-1, 2-0)

# 40 Maja Ekström 3 mål i matchen

Äntligen match för dam U och motståndet stod Lugi IBK/IK SödraDal för. Vi kom till spel med nästan tre hela femmor och vi hade lite nya saker som vi skulle passa på att träna på. Inledningen av matchen började vi väldigt bra och gjorde också rättvist både 1-0 och 2-0. Målskytt var Maja Ekström som var tillbaka efter en tids skada assisterna stod Frida och Stella för. Efter dessa mål så släpper vi lite onödigt in motståndarna i matchen som drar ifrån till hela 2-3. Nu är vi inte riktigt med och vi tar inte jobbet som vi skall.

Men med lite snack i period pausen så rycker tjejerna upp sig. Det har ju varit lite sådär med poäng skörden för laget och vi ville ändra på det. Andra perioden blir spel åt båda hållen och det blir inte riktigt några farligheter. Det skall dröja tills 19:54 innan motståndarna gör 2-4. Lite snöpligt att vi går bort oss när perioden nästan är slut.

Men ack den som ger sig, vi justerar om lite i femmorna och vi får i och med detta lite effekt. Det blir farligare och mer etablerade anfall och vi närmar oss mål. Hannah gör mål på ett skott assisterad av Clara. Vi känner att vi tar över mer och mer och vi ger inte bort bollen som vi gjorde i slutet av första perioden. Vi tar time out när klockan står på 16:48. Peppar tjejerna och ger de instruktioner på vad de skall göra. 17:17 gör Maja sitt tredje mål för dagen och passningen står åter igen Clara för. Vi har nu 4-4 men vi är inte nöjda med detta utan fortsätter att trumma på. I slut sekunderna har vi en jättechans att göra mål på men bollen hoppar till och vi får inte träff på den. Matchen slutar 4-4 och vi är glada för att vi hämtar in och jämnar ut resultatet.

Det var idag mycket att lära sig och jag tycker tjejerna lyssnar bra och tar åt sig det vi säger. Vi vet att detta kommer att bli bra när vårt spelsystem sitter och vi har ju precis börjat.

Tack alla ni som hjälpte till runt matchen.