onsdag 11 mars 2015

Uddamåls förlust mot Malmö FBC

Malmö FBC – Å/K IBS 4 – 3 (1-1, 3-1, 0-1)

Inför denna match i U lagserien så snackade vi samman oss jag och Jeppsson om att vi kanske skulle ta denna match som en träningsmatch inför våra stundande kval. Sagt och gjort så blev det så och det skulle visa sig bli en riktigt bra match mellan två lag som verkligen vill spela innebandy.



Första perioden började i ett rasande tempo från hemmalaget och vi var lite tagna av stundens allvar. Men efter ca fem minuter så kändes det som att allt lugnade sig och vi började få upp tempot.  Efter ca 12 minuter drar Amanda Pommer på ett skott från mittplan som smiter in vid målvaktens bortre stolpe och 0-1. Kändes riktigt skönt att vi fick första målet för en gång skull. Dock varar inte vår ledning så värst länge utan inom mindre än en minut så gör Ellen Rasmussen mål och nu står det 1-1. Perioden har högt tempo på båda lagen och vi får verkligen kriga och vi blir bättre och bättre.

I period pausen så snackade vi om att släppa respekten och bara gå in och köra. Men Malmö ville inte vika ner sig och efter ca 7 minuter så gör Marlene Lennartsson 2-1 och inom loppet av 30 sekunder så gör hon även 3-1. Det var inte riktigt vad vi hade tänkt oss och nu var det bara hålla modet uppe och inte rasa samman. 10:38 slår då givetvis Felicia Karlsson till och gör 4-1, nu är det uppförsbacke för oss så det stör. Men vi knyter nävarna och ni vet alla att vi ger oss aldrig, för 22 sekunder efter så gör Anna Johansson 4-2 på pass av Sofia Henriksson och det var riktigt skönt. Perioden slutar 4-2 och vi känner nu att vi är med i matchen.

Tredje perioden startar och spelet böljar fram och tillbaka och chanserna avlöser varandra. Vi krigar som bara den och vi spelar stundtals riktigt bra. Framför allt så jobbar vi som ett lag och alla hjälper verkligen varandra. Det syns på tjejerna att de tycker att detta är kul och de får verkligen jobba vilket vi behöver. Liknade motstånd har vi inte haft på hela säsongen.  När klockan står på 15:07 passar Amanda Pommer över bollen till Linda Nilsson som drar på ett direkt skott som sitter i mål och det står 4-3. Vi fortsätter att trycka på och skapa chanser och precis innan slutsignalen ljuder så har vi en jättechans att göra 4-4. Anna och Sofia kommer fria mot Malmö målvakten och de drar på ett skott som går under målvakten som inte vet var bollen blir av. Bollen går längst mållinjen och precis när den skall rulla över så tar målvakten den. Så nära var det denna gång men Malmö vinner matchen med 4-3.

Vi åkte till Malmö med 11 st utespelare och två målvakter. Målvakterna stod halva matchen var och vi rörde runt lite i formationerna så att alla fick spela. Vi gör nog vår bästa match denna säsong och jag är väldigt stolt över tjejernas insats. Vi vill tacka Malmö och önska de lycka till i kvalet mot SSL. Tack även till domarna som gjorde en strålande insats och lät oss spela matchen.

Tack tjejer för en strålande insats och ni visar åter hur bra vi är.

Tack även våra trogna supporters som följde med och stöttade oss, ni är guld värda!

//Tränarna