torsdag 18 augusti 2011

Förlust i premiären i Skånemästerskapen

Katta fick direkt visa sina kvaliteter.
Foto Pernilla Nielsen
Vi orkade inte stå emot Malmö i den andra perioden och vi förlorar den klart.
Innan dess gör vi en helt okej första period, då vi står emot Malmö-pressen väl.
Under den andra perioden tar vi lite för många felbeslut, är inte riktigt på hugget och det utnyttjar de mycket duktiga Malmö-tjejerna direkt. Vi har sedan en bra dialog i andra pausen och bestämmer oss för att stå upp lite bättre i närkamperna. Vi gör en mycket bra sista perioden, skapar några halvchanser, men tyvärr lyckas vi inte riktigt komma till bra avslut. Vi får två numerära underläge mot oss, men där visar tjejerna hur duktiga de är på innebandy rent taktiskt. Vi gör det riktigt bra och Malmö skapar inte mycket under dessa fyra minuter. Det är rentav så att Emilia kan få bästa läget i en kontring under Malmös powerplay.
Vi har förstås ännu en bit kvar till att alltid fatta rätt beslut, men det kommer var så säkra!
Det var riktigt roligt att se att tjejerna kunde resa sig efter två perioder och gå ut och ta för sig i sista perioden, detta kommer vi att ta med oss till nästa match.
Slutresultatet i matchen skrevs till 6-0 (2-0, 4-0, 0-0).
Jag vill ge alla i laget ett plus för insatsen i tredje perioden, riktigt bra jobbat!
I matchen som helhet utmärkte sig Katta, som visar att hon håller riktig hög nivå, hon svarar för många fina räddningar. Alec visar att hon kommer bli en tillgång, hon är den som vågar hålla i bollen och lugna ner spelet med jämna mellanrum. Vill även berömma Julia, som visar att hon aldrig ger sig, utan sliter som en hungrig varg på sin backposition.