torsdag 1 mars 2012

Kvalspel till tvåan

Blir det kval för tjejerna?       Arkivfoto Ronny Olander

Blir det kval för tvåan i vår serie eller inte, vad gäller? Se nedan, som finns att läsa på Skånes Innebandyförbunds hemsida.

Alternativ beroende på nettoförflyttningen mellan div 1 och div 2. För att hitta rätt alternativ, gör så här: Ta det antal lag som går upp i div 1 (0 eller 1 lag). Subtrahera från detta det antal Skånelag som ramlar ur div 1 (0, 1, 2 lag). Leta upp talet du får nedan.
+1 Kval div 2: 4 lag (9-10:an i div 2 och 2:orna i div 3) kvalar om 3 platser.
0  Kval div 2: 4 lag (9-10:an i div 2 och 2:orna i div 3) kvalar om 2 platser.

-1 Kval div 2: 4 lag (9-10:an i div 2 och 2:orna i div 3) kvalar om 1 plats.

-2 Inget kval div 2: 4 lag (8-9:an i div 2 och 2:orna i div 3) spelar alla i div 3 nästa säsong.

Jag ska nu försöka att förklara det som står där, om det nu var någon som inte förstod. Det börjar med att ta det antal lag från division två Skåne som går upp till division 1. Här leder Engelholm tvåan och jag säger, föga överraskande, att de vinner serien. De kommer få kvala om en plats i ettan, förmodligen mot Falkenberg, som just nu ligger tvåa i Hallandsserien (en match mindre spelad).
Vi är nog många som tror att Engelholm kommer vinna den matchen, Engeholm är förmodligen Sveriges bästa lag i div. 2. Det betyder i så fall en 1 där. Sedan ska vi ta det antal Skånelag som trillar ur div. 1. Mycket tyder just nu på att Malmhaug trillar ur ettan, de behöver vinna alla tre matcher de har kvar för att undvika kval. Det gör de inte, då de har serieledarna kvar, nämligen Warberg IC och dem rubbar de inte. Om följande inträffar skulle det bli två platser att spela om. Mycket tyder då på att vi kommer få möta ett av lagen som ligger 9 eller 10 i division 2. I nuläget är det Lugi IBK och IK Södra Dal / Burlöv HIBF som befinner sig på dessa platser, men där är det lång ifrån avgjort, även IBK Finn och FBC Engelholm Ungdom är iblandade i dramatiken.
Tro nu inte, med denna artikel som grund, att vi redan är klara som tvåa i serien. Men vi måste givetvis redan nu titta på alternativen och börja förbereda oss på att så ska kunna bli fallet. Sedan är det som jag sagt till mina tjejer, vi ska ta andraplatsen först. I mitt huvud och hjärta finns inget annat, vi är ett bättre lag än Willands och det ska vi bevisa på lördag!
Coach Roger