söndag 26 februari 2012

Härlig derbyseger

Elle har precis gjort mål i boxplay  Foto Roger Nielsen

Matchen hinner knappt starta innan vi kan ta ledningen, det är ett "skitmål" men de räknas ju också. Skottet kommer från Eleonore, men tar på en spelare och ställer målvakten. Tyvärr slarvar vi i försvaret en stund senare och då är det 1-1 direkt. Vi tar ledningen i matchen igen, då Jenny inte vill vara sämre än Eleonore, det vill säga ytterligare ett "skitmål". Ja, det går inte och säga något annat, bollen rullar vår väg vid bägge målen. Åby kan ännu en gång kvittera, då vi återigen gör ett misstag i försvaret och även denna gång utnyttjar Åby det. Vi kan ta ledningen igen innan det är dags för periodvila. Denna gången är det Kalle som gör en bra rusch på kanten och lägger en smörpassning till Nejia, som enkelt kan lägga in 3-2. Vi spelar inte vår bästa innebandy och tjejerna är besvikna i paus, tror att en del nerver spelar in i det. Vi försöker gjuta mod i tjejerna och är överens om att vi kan mycket bättre än de visade i första perioden.

Vi visar också prov på mycket bättre innebandy i den andra perioden. De chanser som Åby skapar i andra perioden, räddar Katta på ett föredömlig sätt. Vi kan öka på ledningen redan i den andra minuten, då Nejia trampar in från kanten och sätter bollen högt bakom målvakten. Åby drar på sig en utvisning i den åttonde minuten, tyvärr skapar vi inte så mycket på det powerplayet. Istället kan vi öka på ledningen en stund efter, då Mollan gör en rusch, rundar målet och hittar Alec, som vänder bort sin försvarare och stänker in 5-2 till oss. I slutet på perioden drabbas vi av en utvisning och vi försvarar oss bra. Så bra att Kalle kämpar till sig bollen och serverar Eleonore en boll som hon stänker in i nättaket. Perioden slutar 3-0 till oss, härligt att se att enskilda spelare kan resa sig efter att de gjort en liten sämre insats. Misstag kommer alltid att ske, det gäller att komma över dem så fort som möjligt.

I sista perioden bevakar vi vår ledning ganska mycket, vi kommer inte riktigt upp i samma klass som i andra perioden. Åby äger boll ganska mycket och Katta får återigen visa upp sig från sin bästa sida. Det kommer två mål i sista perioden. Det är två individuella prestationer. Petra Magnusson i Åby stänker in en projektil bakom en chanslös Katta. Jenny visar att även hon har ett bra skott, då hon kan öka på till 7-3 strax efter Åby's mål. Åby har någon boll som rullar längs mållinjen  i denna perioden, men vi lyckas, med lite tur, bevaka vår ledning bra.
Härligt med ännu en derbyseger mot Åby, denna gång lite klarare än på bortaplan. Bäst idag var forwardslinen med Nejia, Jenny och Kalle som också är effektiva framför mål och svarar för fyra mål. Även Katta i målet får visa upp en del av allt det hon kan.
Nu väntar två träningar innan Willands kommer på besök nästa lördag och då ska vi göra upp om vem som blir tvåa i serien bakom FCH. Måste även passa på och tacka alla som kom och såg matchen, alltid roligt med mycket publik på läktaren.