söndag 5 februari 2012

Segerchansen gled oss ur händerna

Anna framme i ett läge   Foto Ronny Olander

Ja då var seriefinalen spelad och nu blir det tufft att vinna serien.
Men först över till dagens match. Det hela startar med en första period där lagen känner på varandra lite, spelet böljar fram och tillbaka. Det skapas lägen åt bägge hållen, men det är bara FCH som lyckas göra mål och sålunda har en 0-1 ledning efter första perioden.
Vi bestämmer oss för att matcha vår första femma lite mer i andra perioden. Detta slår väl ut och vi äger i stora drag hela andra perioden, men lyckas inte få in bollen. Vi skapar många fler lägen än FCH i denna perioden och de kommer undan med stor tur skulle jag vilja säga.

Egentligen är det i tredje perioden som allt händer. Vi möblerar om lite i laget för att skapa ännu mera tryck. Vi måste ju nämligen vinna matchen för att kunna hota FCH i serietoppen. Vi får en smakstart på tredje perioden då Emilia jagar boll ihop med en back och visar hur snabb hon är. Hon är före på bollen och får iväg den mot mål, där Sofia kommer och kan lägga in den med en backhand. 1-1 och det är inte orättvist, då vi är det bättre laget nu. En stund senare vinner Anna boll vid kanten, Eleonore uppfattar det och kan få bollen och drar iväg mot mål. Fri med målvakten gör hon inget misstag, utan sätter 2-1 till oss. En bättre start på tredje perioden kunde man ju inte önska sig. Klockan står då på 4.49. Därefter tappar vi tyvärr ledningen till FCH, de får en kontring som de kan utnyttja med ett avslut som sitter stenhårt i krysset. En stund senare kan de göra 2-3 med. Även denna gången är det Frida Larsson för FCH. Här skulle man kunna säga att släkten är värst, då Frida har spelat längre i Å/K IBS än i FCH. En stund senare drar vi på oss en utvisning och i den är det återigen Frida som nu kan utöka FCH's ledning till 2-4.
FCH lyckas få in två bollar till, luften har då gått ur en del av våra tjejer och det finns inte riktigt krafter kvar att resa sig igen.

Ja, var detta ett rättvist resultat? Svårt att säga då vi gör en riktigt bra match och spelar runt bollen bra och FCH hinner inte alltid riktigt med. Tyvärr för oss, är det Frida Larsson, som mer eller mindre själv avgör till FCH's favör. Det är små marginaler och till viss del farten, som gör att FCH kan vinna matchen.
För oss gäller det att komma igen och gå vidare, det är nu som det gäller att kunna ladda om batterierna. Det kommer nya matcher som måste vinnas om vi ska kunna knipa andra platsen i serien.

Plus idag går till Alec, som visar att hon kan spela på flera platser i laget. Hon bygger upp mycket av spelet från backposition. Elenore är också het och skapar många lägen själv, men även för Anna och Kalle. Sofia visar även hon att hon är het idag och får dessutom kröna det med ett mål.