fredag 3 februari 2012

Intervju med bägge tränarna


Måns Gillén tränare fär FCH

Vad spelar FCH Dam för innebandy?
FCH Dam försöker spela en offensiv och konstruktiv innebandy med mycket rörelse. Vi snackar nästan bara om hur vi ska utveckla oss offensivt, just därför känns det extra skoj att vi bara släppt in 18 mål.

Vad är det som gjort att ni har haft tabelltoppen hela säsongen?
Dels har vi en trupp där ungefär 15 spelare känt på div 2-spel eller högre. Två av dom har provat på spel i högsta serien. Dessutom planerade vi tidigt in ganska mycket aktiviteter för gruppens utveckling och jobbar hårt med det fortfarande. Att vi var det laget i serien som tränade bäst i somras gör också sitt. Att vi sedan har några pajasar i laget gör oxå att stämningen oftast är skön.

Hur är läget i truppen inför söndagens seriefinal?
Som i alla lag vid denna tiden så florerar det baciller. Förhoppningsvis kommer alla att vara redo på söndag utom Ellinor som legat däckad i en vecka. Humöret är på topp, fast vissa givetvis är lite nervösa. Det som känns bra är att vid dom tillfällena det varit nervöst innan matcherna tidigare, så har vi verkligen gått in och gjort våra bästa matcher.

Vad säger ni om Å/K IBS Dam denna säsong?
Jag är oerhört imponerad av det ni presterat på så kort tid. Att vinna så många matcher är ruggigt starkt. Har gått några tränarkurser ihop med Roger, som verkar vara en klok man. Förhoppningen är givetvis att bägge lagen spelar i tvåan nästa år. Det är alltid en höjdpunkt att komma till Åstorp och höra Charlie skrika (ha ha).


Måns tips till matchresultatet på söndag blir:
3-6

Roger Nielsen tränare Å/K IBS

Vad spelar Å/K IBS Dam för innebandy?
Vi har jobbat med vårt försvarsspel hela säsongen för att kunna ha ett uppställt försvar. Vi försöker att ställa om snabbt. Vi har mer att jobba på när det gäller anfallsspelet, men det kommer. Vår plan var att vara färdiga nästa år.

Vad är det som gjort att ni legat i toppen serien hela säsongen?
Det är säkert många faktorer som spelat in, vi har många duktiga tjejer. Vi har jobbat med att stärka lagandan och det tror jag har påverkat positivt. Vi har också visat prov på bra nerver, då vi kunnat vända många matcher. Visst har vi haft lite tur med, t.ex. mot Röke i förra matchen, men ett bra lag har ofta tur eller?

Hur är läget i truppen inför söndagens seriefinal?
Det ser bra ut, vi har Nejia utomlands och Anna Hansson skadad, annars är alla tillgängliga för spel. Julia har varit sjuk, men vi hoppas att hon är helt återställd till söndag. Anna Johansson kommer göra debut direkt, hon såg bra ut på träningen. Vi har haft två bra träningar i veckan, så vi ser framemot matchen på söndag. Hoppas, peppar, peppar, att ingen blir sjuk till söndagens match.

Vad säger ni om FCH Dam denna säsong?
De är precis så starka som jag trodde de skulle vara denna säsongen. De spelar en friskt och frejdig innebandy. De har ett jämnt starkt lag, som inte har några direkta svagheter. Klart att de har en fördel av att många var med förra året i division 2.
 
Rogers tips till matchresultatet på söndag blir:
3-2 till oss. Vi tar revansch för förlusten på bortaplan. Jag är fullt medveten om att det kommer bli jättetufft på söndag. Jag tror att många har FCH som lite favoriter. Men jag tror givetvis på mina tjejer!