onsdag 19 september 2012

Underbar upphämtning i andra perioden

Jenny jobbade och slet i målet  Foto Roger Nielsen

Vi fick ingen bra start på matchen, då FCH lite för enkelt kunde göra två mål innan klockan tickat fram till sju minuter. Efter drygt åtta minuter kunde vi reducera då Nejia fick in bollen, assisterad av Emma. Matchen står och väger lite, FCH har boll lite mer än oss, men vi skapar mängder med fina lägen, ett par av dem skapar Anna J. på egen hand, men målvakten är med på noterna och avvärjer samtliga.
FCH kan göra ett sent mål, det är dock inget vi hänger läpp för när vi går in till pausvila.
Nu börjar andra perioden lika illa som första slutade, FCH gör två snabba mål och plötsligt står det 1-5. Här funderar givetvis både vi och många på läktaren om det inte är dags för en time out. Vi bestämmer oss för att vänta lite. Det visar sig vara rätt drag, för endast 40 sekunder efter FCH's mål kan vi reducera genom Jenny fint assisterad av Anna. Ett par minuter senare är det dags igen, då Anna denna gången spelar fram Sofia Tillgren, som med en elegant backhand sätter bollen högt bakom en chanslös målvakt. Nu börjar det se nervöst ut hos FCH-ledarna och även bland spelarna. Vi går för ytterligare reducering, när Emmy stjäler bollen på egen planhalva och sätter fart framåt. Ingen går på, så Emmy fortsätter och sedan drar hon in bollen i mål. Ställningen nu 4-5 och klockan står på 07.36 i andra perioden, det har blivit mängder med mål på kort tid. Vi fortsätter att jobba på, även FCH kommer upp i banan och skapar lite tryck. Det dröjer till den 17:e minuten innan det är dags, denna gången är det Miche, som alla vet har ett bra skott, som drar in bollen i bortre krysset och återigen är målvakten chanslös. Kvitterat alltså och en skön känsla att ta med ut i omklädningsrummet i pausen.
Ställning är alltså 5-5 när vi går ut till tredje perioden. Vi ändrar om lite i laget, detta för att testa inför seriestarten. Nu visar det sig att FCH är lite hetare än oss i tredje perioden och de kan vinna denna med 2-0 vilket ger slutresultatet 5-7.

Vi lyckas inte ta första platsen i gruppen, men vi visar att vi kan resa efter ett riktigt tråkigt läge och komma igen, vilket är mycket glädjande att se. Efter en period då många varit förkylda och krassliga, så visar tjejerna att vi ligger längre fram nu, än när serien startade förra säsongen. Nu laddar vi för seriestart om några veckor då ska vi kämpa för att ta hem division tre.