söndag 16 september 2012

Vinst i Ystad

Dags för match i vad vi kan hoppas blir säsongens längsta bortamatch. Skånemästerskapsbatalj i Ystad.
Laget för dagen innefattade 4 forwards, 7 backar och vår målvakt. 4 spelare fick även sin premiärmatch avklarad.
Väl framme fick man en ny utmaning, då den minst tillåtna parkettytan?! i Skåne skulle bemästras.
Trevlig hall i övrigt, men när matchen väl började och hemmalaget packade ihop sig på egen planhalva så såg man att detta skulle ta sin tid.

Första perioden var full av försök. Det tog ett tag med golvet, då bollen agerar lite annorlunda, samt att hemmalagets fysiska spel på liten yta gav väldigt lite tid om man inte försökte vara i rörelse.... ja, på väldigt liten yta. Ljudvolymen tilltog också kraftigt för varje Ystadsanfall som skapades, ett intressant eko i hallen.

Andra perioden och nya tag efter ett snack om tålamod, då vi hade det mesta av spelet. Alla visade gott hopp vilket fick sin belöning inom två minuter när Sofia var påpassligt framme och placerade in ledningsmålet assisterad av Frida. Perioden fortsatte med ständig Å/K-press med inslag av ljudliga Ystadsanfall. Stolpskott, missade målchanser och vissa vassa räddningar av en kvick Ystadsmålvakt höll oss borta från ytterligare noteringar i målprotokollet denna period. En utvisning på Frida då matchens lättaste spelare flög iväg en meter, togs väl omhand av vårt eminenta boxplay.

Tredje perioden skulle bli med rakare spel och belöningar efter hårt arbete genom hela matchen. Direkt efter vunnen tekning så ställer femman upp sig och spelar ut med avslut från Frida till 2-0. Perioden fortsätter med mycket fint spel där man visar sina kvaliteer utan att tumma på defensiven när det krävdes, vilket var mycket skönt att se från coachposition. Det var bara en fråga om när det skulle trilla in några bollar och Emmy fick ett par minuter med utdelning då hon satte 3-0 och 4-0. Det senare var ett mycket välplacerat skott vid första stolpen som straffade en ouppmärksam målvakt. 5-0 vinsten avslutades av förra säsongens storskytt Emilia, som ej bör lämnas ensam framför mål. Assisterad av Frida som spelade center för dagen och adderade ett fjärde poäng. (1+3)

En jättebra insats av alla som peppade på och visade en konstant kämparanda hela matchen igenom. Målvaktsspelet satt perfekt då det blev annorlunda avslut som studsade och for emellanåt. Ett stort tack till läktarstödet som var imponerande till en match av denna kaliber. Ett extra plus till Olander som assisterade väl som sköterska, coach och peptalker.