Poäng mot Röke

Å/K IBS – Röke IBK 5 – 5 (1-2, 3-3, 1-0, 0-0)

Lördagens toppmatch i damernas division 2 blev lika jämn som vi trodde. Två lag som verkligen ville ha poäng. Vi behöver dessa tuffa matcher då spelar vi verkligen som bäst. Det var tuffa men justa närkamper och ingen gav sig. Vi hade väldigt aktiv coachning och alla spelare började bra.

# 5 Emilia Cleasby 2 mål idag

Röke tar dock ledningen efter nästan 5 minuter men vi viker inte ner oss utan blir bara mer taggade. Redan minuten efter så spelar Pommer fram Kalle som drar upp bollen snyggt i nättaket. Vi har mycket boll och vi skapar många målchanser. Röke tar ledningen efter ca 18 minuter in i perioden efter ett skott rätt så långt ute som inte Sara ser. Perioden slutar 1-2.

Andra perioden fortsätter som vi slutade första med högt tempo och fysiskt hårt i närkamperna. Vi rullar på tre hela femmor under hela perioden. Utdelningen kommer redan i andra bytet och det är Emilia som gör mål på Stephanies skott passning, ett viktigt mål och vi går nu in i en period där vi känner att Röke tröttnar lite. För redan efter två minuter är det dags för Pommer att servera Fia som inte gör något misstag utan sätter bollen i mål. Vi fortsätter att skapa och verkligen har grepp om matchen och vi vinner många dueller. När klockan passerat 8 minuter, så spelar Clara snyggt fram Kalle som drar på ett direktskott, hon gör sitt andra mål för dagen. Vi har ett stolpskott när tiden står på 18:25, där bollen tar insidan av stolpen och rullar ut till en Röke spelare som snabbt skickar bollen till en av sina medspelare och Röke får till en kontring. De gör mål på denna chans och innan vi vet ordet av det så står det 4-5 på mindre än en minut. Det kvittade vad vi gjorde så fungerade ingenting. Innebandy är en spännande och nervkittlande sport, men jag kan ju säga att här var man ju mindre glad vid detta tillfälle.

# 19 Amanda Pommer matchens lirare

Tredje perioden blir ett ställnings krig mellan två av seriens absolut bästa lag. Mycket står på spel och vi ville absolut inte förlora. Vi skapar en hel del målchanser men vi saknar den lilla skärpa som behövs när vi skall sätta bollen i mål. 8 minuter in i matchen så gör Emilia sitt andra mål för dagen, serverad av Pommer. Nu hade vi en ”lika” situation och vi har nu tagit ett poäng av Röke, vilket innebär att de tappat två. Matchen spelas ut och det blir inga fler mål i denna match.

Förlängningen blir också mållös och jag kan väl tycka att resultatet är rättvist med tanke på hur matchen var. Vi hade några stolpskott och Röke hade någon boll som dansade på mållinjen. Men i det stora hela så tror jag att det var rättvist.

Kul idag att se tjejerna jobba för varandra och slita i närkamperna. Vi växer alla när vi möter bättre lag och idag visade vi än en gång att vi är riktigt bra. Nästa vecka möter vi Häljarp borta och ytterligare en tuff match att spela.

Grymt bra jobbat idag tjejer ni är bäst.