Styrkebesked mot Häljarp

Häljarp SK – Å/K IBS 1 – 7 (0-3, 0-0, 1-4)

Vi kom till spel med tre femmor som för dagen skulle visa sig vara väldigt hungriga på poäng. Veckan har varit bra med bra tempo på träningarna och högt tempo. Detta tar vi med till denna match och vi vet alla att Häljarp är svåra att slå i sin hall.

#23 Jenny Olander 2 assist

Första perioden spelar vi väldigt disciplinerat och alla gör sitt jobb precis som vi sagt innan match. Närkamperna är hårda men justa och ingen viker ner sig. Vi får också det viktiga första målet när Stephanie gör mål efter 10:44 in i perioden på passning av Anna. Vi äger mycket boll som vanligt och vi har stundtals bra press på motståndarna. Redan minuten efter  är det dags för mål igen, denna gång är det Felle som hänger in bollen på pass av Jenny. Man märker på tjejerna att detta är ingen match man tänker ge bort några poäng i. Efter ca 14 minuter så gör Fia 0-3 på passning av Jenny och nu har alla tre femmor presenterat sig i målprotokollet och Jenny sin andra assist. I hela denna period hade vi bra rörelse och vi höll oss helt enligt vår plan.

Andra perioden blir ett ställnings krig mellan lagen och vi missar en hel del och även Häljarp har chanser men de lyckas inte heller få in bollen i mål. Vi får spela chans att spela powerplay men vi lyckas inte göra mål på detta. Vi hade en del problem med att bollen studsade väldigt mycket för oss vilket gjorde att vårt snabba passningsspel blev påverkat. Men oftast lyckades vi reda upp situationen och kunde falla tillbaka och börja om anfallet. Våra boxar fungerade bra och gav inte motståndarna onödiga chanser. Det blir inga mål i denna period konstigt nog efter en hel del klara chanser.

#25 Johanna Ejdelind 2 assist

Vi visste att Häljarp är snabba i sina omställningar och därför är det viktigt att vi minimerar misstagen. Tredje perioden så gör vi lite förändringar på backsidan och vi får effekt direkt. För redan efter 4 minuter så gör Anna mål på pass från Emilia. I bytet efter så är det dags igen och denna gång står Felle för sitt andra mål för dagen och passningen gör Ejdelind som gjorde sin första match från start denna säsong. Vi radar upp chanser med ribb träffar och skott som går precis utanför, men vi behåller vårt lugn i denna period och alla bidrar med vad de är bra på. Häljarp tar en time out och vi får samla styrkorna lite. Vi byter in Emmy som går in som back med Arta, dessutom ändrar vi tillbaka i femmorna igen. Vi har nu 0-5 och vi skapar mycket och nu känner jag att vi har denna match i våra egna händer. Efter nästan 15 minuter så gör Fia sitt andra mål för dagen och assisten står Kalle för. Vid tiden 17:38 så blåser domaren straff till Häljarp efter att vi får en utvisning för slag. Vi hoppades att Elin som stod för dagen skulle få hålla nollan. Men nu blev det inte så och Häljarp gjorde 1-6. Men vi hängde inte läpp för det utan i stället så gick vi in och gjorde matchens snyggaste mål. Ett mål som är tagit ur skolboken. Från våra backar upp till center och vidare upp till våra snabba forwards, tror samtliga var inblandade i detta mål. Felle avslutar hela anfallet med att göra målet och Ejdelind sin andra assist för dagen.

När vi spelar som idag så är det inte många som rör på oss, alla femmorna fungerade och det var stundtals härliga kombinationer i spelet. Alek (jobb) och Ellinor (resa) medverakade ej i denna match.. Cajsa hade för dagen gått ner och spelat back och detta gjorde en bra. Ejdelind tillbaka och hon visar att hon vill vara med och slåss om en plats i laget. Med sina löpningar drar hon isär motståndarnas försvar och är ett ständigt hot. Felle får äntligen sätta några mål och det var verkligen kul och viktigt för henne. För att nämna några men idag skulle jag kunna nämna alla för vi gör en riktigt bra match och framför allt att vi gör som vi planerat och sagt.