onsdag 5 november 2014

Seger mot Munka igen

Munka-Ljungby IBK – Å/K IBS 2 – 3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

# 15 Anna Johansson visade vägen med 1 mål

Andra matchen på kort tid mot Munka och denna spelades i Munkas hemma hall på tisdagskvällen. Vi visste på förhand att matchen skulle bli jämn och intensiv. Boll innehavet står vi för och vi har mängder av målchanser men vi får inte bollen i mål. Munka är farliga när de kommer i sina kontringar men vi lyckas reda upp dessa på ett bra sätt.

Munka tar ledningen med 1-0 redan efter 4:15 in i första perioden. Detta efter en snygg individuell prestation. Men vi häger inte läpp för detta utan trummar på och fortsätter skapa många målchanser. Det skulle dröja till 15:17 innan vi sätter 1-1. Det är Anna som armbågar sig fram och bryter in framför mål sätter snyggt mål och assisten står Arta för. Första perioden slutar 1-1.

# 2 Linda Nilsson gjorde en bra match

Andra perioden blir lite rörigare och spelet böljar fram och tillbaka. Dock är det vi som har mycket boll. Munka ser ut att ha tröttnat lite samtidigt så börjar vi slarva lite med passningar och mindre bra jobb på banan. 10:32 så åker en Munka spelare ut på två minuter för slag och vi får spela powerplay. Vi har en del skott på mål men Munkas målvakt spelar bra idag och de klarar sina två minuter. Men precis när de blir fulltaliga så skickar Alek upp en långboll till Arta som klipper till direkt på volley och vi har 1-2. Munka gör sedan 2-2 efter 16:23 som står sig perioden ut.

Tredje perioden så rycker vi upp oss igen och vi skapar massor av målchanser men bollen vill inte in i mål. Vi ändrar och vrider på formationerna för att det skall släppa lite men nej vi får inte in bollen. Munka sticker i slutet upp med några farligheter som inte heller resulterar till något. De riktiga farligheter som blir räddar Sara eller så är våra backar där och rensar. Pommer avstyr en jättechans för Munka i slutet. Det är precis när Munka spelaren skall slå till bollen i öppet mål, här blev man lite svettig. Perioden slutar 0-0 och sudden väntar.

Det tar ungefär 2 minuter in i sudden innan Fia kan trycka in seger målet efter passning av Linda och vi tar med oss två pinnar.

Det var en jämn match och det blev så eftersom vi inte sätter våra chanser. Vi vinner överlägset skottstatistiken och bollinnehavet. Men det är ju målen som räknas. Munka är ett bra så man får verkligen slita för målen och poängen. Men vi är också ett mycket bra lag och siffrorna speglar inte matchbilden. Så förbanmat gott med ytterligare en vinst.

Tack till alla supporters som var på plats och stöttade oss, ni betyder mycket för oss.