lördag 17 september 2011

Marginalerna emot oss

Anna och Sofia trycker in bollen, men som ni kanske ser, så har Anna foten innanför linjerna.
Foto Kent Tillgren

Vi gör en klart godkänd match spelmässigt, men visst ska vi avsluta lite bättre än vad vi gör. Vi är stabila bakåt och de få chanser som backarna släpper förbi, är Katta allt som oftast först på. De gör mål på en slumpstyrning, en boll som kommer från sidan, som de på något vis lyckas styra i mål. Vi skapar någon chans i första, vi minns bland annat Sofias läge i början som deras målvakt gör en fin räddning på. I andra flyttar vi upp positionerna och skapar ännu fler chanser, vi får även chansen i powerplay dock utan att få in bollen. Vi har ännu fler chanser i denna perioden, men bollen vill inte in. Vi fortsätter att skapa chanser i tredje perioden, bland annat har vi ett fint skott som tar i stolpens insida, och rullar så där retligt bakom deras målvakt och ut. Vi trycker även in bollen, dock utan resultat, som ni kunde se på bilden ovan. Nej det var en sådan där dag där bollen tydligen inte skulle gå in i mål för oss.
Roligt att se Anna göra debut i Åstorp, hon tillför energi och har en härlig inställning. Det är en spelartyp som vi inte direkt har på forwardplatserna, så hon kommer definitivt att bli en tillgång.

Betygen på de andra spelarna kommer från Anton och Oskar Nielsen. Dagens stora glädjeämne finns främst på backen. Katta visar att hon är duktig i målet, även om hon tappar en del bollar i första perioden. Skämt å sido, både Katta och jag har stora krav på hennes prestationer och visst lever hon upp till dem. Vår kapten för dagen, Julia, visar att hon redan är en duktig spelare och hur långt hon vill gå, är upp till henne. De är våra bästa spelare för dagen, men jag vill även framhålla Mollan som är stabil. I övrigt var det jämnt bland spelarna.