söndag 21 september 2014

Förlust mot Kävlinge IBK

3 - 2 (2-0, 0-2, 1-0)

# 5 Emilia Cleasby 1 mål idag

Sista matchen i Skånemästerskapen var mot Kävlinge, båda lagen redan klara för vidare avancemang. Frågan var bara om man skulle få spela ytterligare en match innan man går in i kvartsfinalerna mot antingen SödraDal eller mot Malmö. Vid ett oavgjort resultat så hade vi vunnit gruppen och skulle då få möta SödraDal. Men nu blev vi tvåa och skall nu möta Munka.

Vi kom till spel med tre femmor och vi började inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det var vimsigt och vi spelade svårt, Kävlinge tog också ledningen med både 1-0 och 2-0 innan perioden var slut. Vi måste verkligen rycka upp oss för som vi spelade nu så funkar det inte. Sara stod mellan stolparna i första och andra perioden. Elin stod i den tredje perioden.

Andra perioden kommer vi ut som ett mycket bättre lag. Vi jobbar mycket bättre i varje närkamp och vi tar över matchen mer och mer. Emilia gör mål 2-1 redan i periodens första minut på passning av Felicia Ekman. Vi skapar många chanser men lyckas inte få in bollen i mål. 2-2 kommer efter att Anna Johansson gör mål på passning från Cajsa Nilsson. Kävlinge blir mer och mer tillbaka pressade och de hade inte många farligheter längre.

Tredje perioden är vår helt och hållet trots detta lyckas vi inte få in bollen i mål. När klockan står på 18:30 så lyckas Kävlinge göra mål ett snöpligt mål, men alla mål räknas. Vi gör ett sista försök att få till en kvittering men vi lyckas inte. Matchen slutar 3-2 till Kävlinge.

I dagens match så hade vi med våra lärlingar som fick blandat med speltid. Vi saknade ett antal spelare som inte kunde vara med. Men dessa matcher är viktiga eftersom vi kan passa på att träna på de saker som vi vill skall fungera i vårt spel. Vi fick en hel del svar som vi måste få ordning på eftersom seriepremiären är nästa helg. Vi tar med de positiva bitarna från denna match och fast vi förlorade så tycker jag att vi spelade upp oss ordentligt med tanken på inledningen av matchen. Vi skall vara nöjda ändå med tanke på de förutsättningar vi hade.