lördag 20 september 2014

Seger mot Göinge

Göinge IBK - Å/K IBS 2- 14 (1-5, 1-4, 0-5)

# 18 Arta Tahiri fortsätter leverera

Matchen mot Göinge IBK blev lite vad vi hade förväntat oss denna sena fredagskväll. Vi kom till spela med tre femmor och två målvakter och vi skulle bara ha dessa tre poäng med oss hem. Efter en bra uppvärmning och nya kläder så startar äntligen matchen.

Vi börjar bra och vi pressar tillbaka Göinge i deras zon och vi tar också rättvist ledningen efter 5 min. Samtidigt så börjar vi chansspela och göra mindre genomtänkta saker och Göinge får göra några farliga spelvändningar. Elin står i mål från start och har faktiskt en del att göra på dessa kontringar. Vi vinner dock första perioden med 1-5 men jag kan säga att vi var långt ifrån nöjda vi ledare.

Efter några väl vald ord i pausen så kommer vi ut i andra perioden med ny energi. Allting går nu mycket snabbare och vi börjar jobba lite bättre. Vi missar dock några frilägen men man kan ju inte få allt här i livet, så länge vi skapar så är det bra. Andra perioden vinner vi med 1-4 så läget känns bra trots att vi vet att vi kan bättre.

Tredje perioden blir en transportsträcka för oss vi får dock göra ett byte på vår målvakt. Elin får utgång på grund av skada och Sara tar plats mellan stolparna. Vi fortsätter köra på med vårt spel och redan efter fem minuter så har vi gjort 4 mål till och vi får ytterligare ett mål i slutet så slutresultatet blir 2-14.

Vi har många målskyttar idag och det är bra, när några har det tungt så kan andra kliva fram. Det är en styrka som inte många lag har. Dessutom så gör vi mål i powerplay efter bra rull på bollen. Vi spelar med samtliga spelare som vi har med oss och vi spelar hela matchen med tre femmor. Tycker också att vi visar en bra moral och det är viktigt inför framtida matcher. Sara visar också upp sina fantastiska utkast hon kunde idag haft fyra fem assist. Men vi tar med oss dessa positiva bitar till nästa match som väntar på söndag borta mot Kävlinge.