söndag 7 september 2014

Match mot Halmstad IBK

Halmstad IBK - Å/K IBS  0 - 7 (0-4, 0-1, 0-2)

# 5 Emilia Cleasby 2 mål idag

Halmstad hade träningsläger i Munka och de ville vi spela en träningsmatch tidigt på söndagsmorgonen.  Vi kom till match med endast tolv utespelare och två målvakter efter en del avhopp tidigare på förmiddagen.

Vi börjar perioden lite stressigt och vi har ingen bra skärpa i våra beslut vad det gäller passningar och löpningar. Dessutom tar vi inte riktigt jobbet som vi skall i försvarsspelet. Men efter hand så blir det bättre och bättre och stundtals ser spelet riktigt bra ut. Vi har många bra skott på mål och vi får också utdelning på skotten. Första perioden slutar 0-4 efter mål av Felle, Emilia, Arta och Steffie.

Andra perioden blir lite som första började och vi gör inte riktigt jobbet i vårt hem jobb och detta påpekar vi. I den offensiva delen så fortsätter vi med att sätta bra tryck på motståndarna och vi har en hel del målchanser men bollen vill inte gå in i mål. Sara som började i målet skadade sig och vi bytte målvakt lite tidigare än planerat. Men Elin var beredd och tog plats mellan stolparna lite tidigare än planderat. Vi gör ett mål i denna period och det är Arta som gör målet och vi leder med 0-5.

Tredje perioden spelar vi ut och låter inte Halmstad komma i några direkta farligheter. När de väl kommer i sina attacker så ser våra backar till att ta hand om situationen på ett mycket bra sätt. Vi vinner många dueller i vår egen zon och de som kommer igenom stoppar målvakterna på utom ordentligt bra sätt.  Vi får ett powerplay efter att vi pressat på bra och tappade vi boll så vann vi enkelt tillbaka den och detta gjorde at vi fick många bra målchanser.  Vi gör två mål i denna period av Emilia och Arta, matchen vinner vi med 0-7.

Tycker att vi var det bättre laget idag från början till slut. Tjejerna visar hög moral och kämpar på riktigt bra.