måndag 15 september 2014

Matchen mot Malmö FBC

Malmö FBC - Å/K IBS 4 - 0 (1-0, 1-0, 2-0)

#33 Sara Ginstrup mycket bra mot Malmö

Sista träningsmatchen spelades i Malmö och mot hårdsatsande Malmö FBC. Vi fick som väntat jobba stenhårt i försvaret. Men vi gav oss inte så lätt.

Malmö börjar i ett rasande tempo och det var bra för vår del, för nu var vi tvungna att verkligen börja jobba och vara delaktiga på banan. Vi verkligen växte oss in i matchen och tyckte stundtals att vi skötte oss bra och de misstagen vi gjorde tar vi lärdom av. Malmö fick chansen att spela powerplay i första perioden och den chansen tog de och gjorde 1-0 som perioden också slutade.

Vi hade en del anfall också och några bra chanser framåt men Malmös försvar spelade också riktigt bra och vi kom inte riktigt nära deras mål utan fick ta avslut en bit upp i banan. När vi väl var närma deras mål så lyckades vi inte hänga in bollen. Sara fick verkligen jobba i målet idag och hon gjorde det mycket bra. Även i andra perioden så fick Malmö ett powerplay som de också förvaltade på bästa sätt. De tog ledningen med 2-0 som också stod sig tiden ut.

Våra tjejer har fått jobba i dessa perioden och vi bara njuter av att se de jobba ännu hårdare och inte är nöjda utan vill bara in och kriga. Tröttheten spelar ingen roll utan så fort du är på banan så kör vi stenhårt. Tyvärr blir vi lite passiva i försvarsspelet vid några tillfälle och det utnyttjar Malmö och gör 3-0. Men det är match och med positivt snack både på och utanför banan så ger vi inte upp. Vi försöker få till ett mål och vi får en chans när vi blir tilldömda en straff. Nu blir det inte mål denna gång och heller inte i efterföljande powerplay. Sista målet får Malmö in lite turligt under Sara men vad gör detta en dag som denna.

Sammanfattningsvis så gör vi en mycket bra match och vi fick verkligen jobba på hela banan idag. Matchen hade en del läckerheter och ögongodis för publiken. Emilias tunnel på Ellen Rasmussen var underbar. Saras räddningar i sidled. Pommers kämpaglöd i närkamperna och försvars giganten Alek som var hur säker som helst. I övrigt så vill vi hylla hela laget för en fantastisk insats, idag tyckte vi alla höjde sig enormt mycket och alla spelare skall ha mycket beröm för sitt spel. Idag bidrog varje spelare med det lilla extra och detta tar vi med oss och det är så här vi måste spela för vår fortsatta utveckling.

Vill även passa på att tacka Malmö FBC för matchen och önskar de all lycka till i sin frammarsch mot SSL och hoppas vi möts igen.