Vinst mot Malmö FBC

Å/K IBS - Malmö FBC Ungdom 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

#33 Sara Ginstrup mycket bra idag

Säsongens första hemma match spelades idag mot Malmö FBC Ungdom. Med en vinst i bagaget från förra veckan så ville vi göra en bra hemma match.

Vi tar tag i taktpinnen direkt och vi har mycket boll men det känns lite som vi har svårt att få upp tempot. Femmorna avlöser varandra med några riktigt bra skott som Malmös duktiga målvakt räddar. Men redan efter nästa 3 minuter smäller det i Malmös nättak Felica klipper till med ett direktskott snyggt framspelad av Fia och vi har 1-0. Anna och Emilia kommer fria mot Malmös målvakt men lyckas inte få in bollen. Vi har mycket boll och en del målchanser men vi lyckas inte göra fler mål under denna period.

Andra perioden börjar lite som den första slutade, där vi äger mycket boll. Men vi gör lite fel beslut på banan vilket gör att Malmö kan kontra, Malmö ställer om snabbt men våra backar är där och står och de gånger Malmö lyckas komma förbi så är Sara där och stoppar dessa. Efter 8 minuter in i perioden så åker Malmö på en utvisning och vi får spela powerplay. Vi spelar ett bra powerplay och vi har bra tålamod. Amanda drar ner bollen på vänster kantens hörn och passar bak till Alek som direkt slår bollen till Fia som klipper till direkt och vi har 2-0. Detta står sig perioden ut.

Tredje perioden trodde vi att Malmö skulle pressas oss mera men detta uteblev och vi fortsatte att ha mycket boll. Det känns som en lång transport sträcka och vi spelar mycket runt i Malmös zon. Det dröjer till den 17 minuten innan Fia på egen hand får in bollen i mål och gör 3-0. Efter detta så tar Malmö time out. Vi snackar om att spela ut perioden och försöka hålla nollan. I stället så åker vi på en utvisning för slag och vi får spela boxplay. Vi kontrollerar situationen bra men efter en mycket tveksamt beslut från domaren som ger okej för spel med hög klubba. Vi slutar tyvärr spela och bara väntar på domarens signal men denna kommer ju inte. Det blir lite panik i spelet och Sara Mainz tar snabbt nytta av situationen och passar bollen till Frida Mainz som snyggt sätter bollen i Saras vänstra kryss. Lite onödigt att Malmö får göra detta mål men 3-1 och 50 sekunder kvar. Vi vinner tekningen direkt efter och stormar mot mål. Stephanie spelar snyggt ut bollen till Jenny som inte gör något misstag utan överlistar Malmö målvakten och vi gör 4-1 som också blir slutresultatet.

Malmö spelar mycket klokt och har ett mycket bra försvars spel och ger oss inte mycket utrymme. Vi har några som gör en bra match idag som vi inte nämnt. Julia och Ellinor visar åter igen att man vill vara med och konkurrera om platserna. Frida slet bra på sin högerkant som forward och lär nog sova gott i natt. Clara som är född -00 går in och spelar mycket moget och säkert på som center.
Tycker vi spelar väldigt stabilt ändå och det är bra att vi minimerat vår misstag, detta gör att vi blir svårslagna och att vi inte ger oss så lätt.

Vill passa på att tacka alla som hjälpt till på och runt matchen, utan er hade detta inte funkat.