lördag 18 oktober 2014

Vinst mot Kävlinge

Å/K IBS - Kävlinge IBK 7 - 4 (1-1, 2-3, 4-0)
 
Fredag och hemmamatch för damerna mot gästande Kävlinge IBK. Vi visste på förhand att detta skulle bli en tuff match och att vi alla måste bidra för att vi skall gå segrande ur denna drabbning. Kävlinge har ett par duktiga spelare som är farliga om de får lite utrymme. Men vi har just nu tre riktigt starka kedjor och det har sett bra ut på träningarna i veckan.

# 11 Sofia Henriksson 4 mål
 
Vi visste också att vi kommer att ha mycket boll och i inledningen av matchen så har vi faktiskt en hel del målchanser men bollen vill inte in. Man skall också tillägga att Kävlinges målvakt var mycket bra. Hon stod för många kvalificerade räddningar. Kävlinge tar ledning med 0-1 efter ca 10 minuter in i perioden. Så det var inte helt rättvist men vi visste att de är farliga i sina kontringar. Vi får spela två stycken boxplay som vi gör mycket bra. Matchen står annars och väger men Emilia gör 1-1 efter 18 minuter på ett egen komponerat frislag. Vi gillar denna kreativitet och hon får visa detta frislag för oss på måndags träningen.

Andra perioden blir väldigt sönder avblåst för en massa utvisningar både på det ena och andra hållet. Vi spelar ett bra powerplay där vi rullar boll bra och vi har en hel del skott men som oftast går i täck men vi behåller lugnet och vi får till slut utdelning när Fia gör mål. Lagen följs åt under perioden med målskyttet och det är väldigt jämnt. Vi släpper in ett mål i vårt boxplay men redan i bytet efter så gör Ellinor 3-3. Anna drar på sig en 2+10 minuters utvisning för osportsligt uppträdande efter 19:20, detta uppstår efter att vi spelat powerplay men släppt in ett mål. När perioderna blir så här sönder blåsta så är det en del som får sitta och det är tufft att få in alla i spel igen. Men vi tycker tjejerna fixade detta bra.
 

# 5 Emilia Cleasby 2 mål
 
Inför tredje så måste vi göra lite ändringar i formationerna, vi blandar och ger helt enkelt.Det visar sig bli effekt fullt  och efter 11 minuter så har vi punkterat matchen. Nu är vi inne i en riktigt stark period och vi visar att vi är ett mycket bra lag och har en mycket bra moral. Vi vinner också sista perioden med hela 4-0. Genom tre mål av Fia och ett av Emilia vi vinner matchen med 7-4.
 

# 88 Clara Hansson spelade åter mycket bra
 
Poängen fördelas enligt följande;

Sofia Henriksson 4 mål
Emilia Cleasby 2 mål
Ellinor Persson 1 mål
Arta Tahiri 2 assist
Julia Hultber 1 assist
Amanda Pommer 1 assist
Felicia Ekman 1 assist

 
Vi ror hem denna seger för att vi tillsammans gör en mycket bra och uppoffrande insats. Ni som spelar på banan och vi ledare i båset. I denna match fick vi ledare verkligen jobba och det gillar vi. Fia gör en kanon match och blir även matchens lirare och det förtjänade hon. Emilia så pigg ut efter sin febriga vecka med två mål.. Clara spelade åter mycket moget för sin unga ålder och har även en del målchanser och hon vinner många tekningar. Hon har verkligen visat att hon vill vara med och slåss om en plats i detta lag. Pommer tar verkligen sitt stora ansvar och får med sig hela laget. Arta och Stephanie krigar över hela banan och vinner många dueller, Arta har även två fina assister. Elin gör sin första hela match i serien och hon gör det bra. För att bara nämna några, fler av spelarna har tagit stort steg framåt år.
 
//Tränarna