måndag 6 oktober 2014

Premiär för Dam U

Häljarp SK – Å/K IBS 7 – 5 (4-1, 2-2, 1-2)

# 5 Emilia tre snygga assist i matchen

Då var premiären avklarad även för vårt U-lag i damserien. Vi åkte idag till Häljarp för att spela säsongens första seriematch. Men tre fulla femmor körde vi igång spelet. Dock var vi inte riktigt med från början, för redan efter nästan tre minuter så stod det 3-0 till Häljarp. Det var nog nerver med i bilden också som gjorde att vi kom helt fel på det. Men vi skall dock samtidigt berätta att vi infört ett nytt sätt att spela på och många har inte varit med på detta tidigare. Succesivt så jobbar vi oss in i matchen och saker och ting ser bättre ut nu.  3-1 målet gör Filippa som iskallt lägger in bollen i målet.

Häljarp drar ifrån och går upp till 5-2 innan det är dags igen för Filippa att göra sitt andra mål för dagen. Fin framspelad på en lobb från Emilia. Vi har mycket av spelet men vi slarvar och stressar upp oss själva lite för mycket emellanåt. Vi gör även 5-3 och det är Moa som sätter bollen siad om målvakten, detta uppkommer efter en brytning på mitten och en bra spelvändning blir till.

Stundtals så spelar vi riktigt bra och tjejerna lyssnar på det vi ledare säger till om.  Häljarp gör 6-3 kort efter vårt mål och så fort vi fått lite vittring så lyckas Häljarp göra mål kort därefter. Emilia bryter bollen på mitt plan och serverar snyggt lillasyrran Sofia som chippar bollen över målvakten och 6-4 är ett faktum.

Kort därefter så får Häljarp ett powerplay som de förvaltar på ett bra sätt och gör 7-4. Med endast ett par minuter kvar så får vi spela powerplay. Vi vårdar bollen bra och har ett massivt tryck. Angelica trampar in från höger hörnet och vispar upp bollen i Häljarps nättak. Det står nu 7-5 och vi spelar ut matchen med 6 st utespelare, men vi lyckas inte gör några fler mål idag. Matchen slutar 7-5 och därmed är premiären avklarad.

Stundtals ser vårt spel riktigt bra ut och vi jobbar oss verkligen in i matchen. Emilia tar ett stort ansvar i sin femma när hon snackar rätt sina medspelare på ett bra sätt. Julia tar kaptensrollen bra och är viktig för detta lag. Tyvärr startar vi matchen med en alldeles för dålig inställning, vilket gör att vi inte riktigt är närvarande till hundra procent. Vi vinner faktiskt sista perioden med 2-1 och detta tar vi med oss. Men för framtiden ser detta riktigt bra ut och vi skall jobba med detta under hela säsongen och jag vet att ett stort antal spelare kommer att utvecklas på ett bra sätt.