fredag 10 oktober 2014

Stabil seger mot FCH

FCH – Å/K IBS 3 – 9 (0-2, 2-2, 1-5)
 

# 4 Ellinor gjorde en bra insats och 1 snyggt mål
 
Sen match för oss i serien och dessutom borta, men tider och platser spelar ingen roll för oss och det är skönt att vi anpassar oss direkt. Matchen blev som väntat där vi ägde mycket boll och stod för det kreativa spelet. Vi börjar bra och skapar mängder av chanser men av någon anledning så står det bara 0-2 efter första perioden, men det kunde ha varit betydligt större siffror.

Stundtals så ser det riktigt bra ut och vi har ett bra tryck på FCH där chanserna avlöser varandra. Försvarsspelet fungerar bra när vi inte blir för bekväma. Vi får se några riktigt snygga mål som grädden på moset. Det blev inget powerplay idag men vi fick spela en hel del boxplay. I boxplay fortsätter vi att spela bra och vi har verkligen hittat rätt här. Det är många spelare som gör riktigt bra ifrån sig i boxen när de får chansen.

Vi var hetare i alla situationer och det är konstigt att vi inte fick ett enda powerplay med oss. Med tre bra femmor genomför vi hela matchen och trots att FCH går upp till 3-4 så var vi aldrig oroliga. Den här matchen skulle vi bara vinna. Vi gör många mål framåt och håller bra tätt bakåt, det är viktigt.

Poängen fördelades enligt följande;

Anna 3 mål 2 assist
Emilia 1 mål 1 assist
Fia 1 mål 1 assist
Arta 1 mål
Ellinor 1 mål
Jenny 1 mål
Linda 1 mål
Clara 2 assist
Pommer 1 assist
Julia 1 assist
Alek 1 assist

Vi har börja serien bra år också och det är kul att se att så många gör poäng i vårt lag. Många spelare gör en bra match, men idag sticker Anna ut med sina 5 poäng.

Tack för underhållningen tjejer, ni är grymma!

Tack även till den tillresta stora skaran publik som stöttar oss under matcherna.

//Tränarna