Oavgjort mot Lugi för Dam U

Å/K IBS – Lugi IBK 2-2 (1-0, 0-2, 1-0)

# 12 Cajsa Nilsson imponerade som back idag

# 96 Veronica Elger mycket bra i dagens match

Idag mötte vi Lugi i Kvidinge Sporthall och det var ett taggat Lugi som kom på besök. Vi körde runt på tre femmor hela matchen och det var rätt okej tempo. Men jag tycker att vi inte riktigt kom upp i vår standard idag. Efter att vi tagit ledningen genom Felicia så tyckte jag därefter att vi släpper in Lugi lite onödigt lätt. Vi vinner första perioden med 1-0 och snacket i period pausen mellan första och andra perioden var vi alla överens om att vi kan mycket bättre än vad vi presterade på banan. Vi måste rannsaka oss själva och försöka komma in i matchen.

Andra perioden så blir några av de saker som vi diskuterade i pausen bättre. Lugis första mål kommer på grund av att vi gör ett dåligt försvars arbete och låter Lugi spelaren stå alldeles ensam framför Veronica i målet. Lugi tar även ledningen efter att Lugi spelaren snurrat upp en av våra backar och blir helt fri och gör inget misstag, Lugi tar ledningen med 1-2. Jag var inte direkt nöjd när vi går till period vila. Här krävdes en rejäl uppryckning och det var nog inte många som var nöjd med sin insats så här långt.

Tredje perioden drar igång och vi har höjt oss ett litet snäpp och vi skapar en del chanser, men lyckas inte sätta bollen i målet. Nu lyckas vi även få lite frislag med oss och detta får vi genom att vi jobbar hårdare i närkamper och i sarg duellerna. Efter 7 minuter så får vi till ett powerplay eftersom Lugi spelaren fått två minuter för obstruktion. Men efter nästan två minuters powerplay så lyckas Emilia Cleasby hänga 2-2 på målvaktens högra sida, passningen kom från Jenny Olander. Vi håller uppe tempot och vi lyckas få spela ytterligare ett powerplay, detta efter att vi missat vår straff. Matchen slutar 2-2 och jag tycker att detta är en match vi skall vinna.

Jag hade förväntat mig mer av vissa spelare denna match eftersom vi har en mycket tuff match på onsdag. Vi ville se de spelare som kan vara aktuella inför den matchen prestera och leverera, tycker det är synd att vi inte fick se det vi ville se.

Veronica gör ytterligare en kanonmatch i målet och håller oss kvar vid flera tillfällen. Cajsa imponerade i sitt backspel och första matchen som back gjorde hon det mycket bra. Våra tjejer från F13 gjorde åter en mycket bra match, trots att vi hade två nya spelare med som båda är födda -02 Maja Ekström och Moa Engwall.

Nu har vi en match kvar innan uppehållet kommer och vi börjar redan planera inför denna.

Tack alla ni som hjälpte till på och runt matchen, ni är guld värda!