torsdag 5 december 2013

Vinst borta mot Stanstad

IK Stanstad – Å/K IBS 1 – 7 (0-2, 0-2, 1-3)

# 25 Johanna Ejdelind 2 mål

En match mitt i veckan mot Stanstad innebar att vi fick dela upp oss lite. Vissa fick ha träning på hemma plan och vissa fick åka med och spela en sen match i Staffanstorp. Med ett rekordungt lag så visste vi att det kommer att bli tufft. När matchen startade så var vi lite nervösa och tog lite konstiga beslut, men ju mer matchen led så jobbade vi in oss på ett bra sätt. Vi ägde mycket boll och hade många målchanser men bollen ville inte in. Trots detta så vinner vi perioden med 2-0 efter mål av Emilia Cleasby och Johanna Ejdelind.

Inför den andra perioden så skärpte vi till oss ytterligare och stundtals såg det riktigt bra ut. Vi provade lite nya sätt att attackera bollhållaren och det gav resultat direkt. Men trots att vi fortfarande har mycket boll och många chanser så vill bollen inte riktigt gå in i mål. Blir vi av med bollen så vinner vi oftast tillbaka den och ger inte motståndarna några direkt farliga chanser. De chanser de får plockar Veronica säkert och hon spelar suveränt under hela matchen, trots att några av våra egna spelare skjuter på henne så stoppar hon bollen. Jo, faktiskt hade vi några egna skott på henne, allt för spänningen. Perioden vinner vi med 2-0 efter mål av Rosanna Johansson och Sofia Cleasby.

Tredje perioden och vi känner att vi har bra flyt och vi ökar tempot ytterligare. Vi har många chanser och vi skulle nog haft några fler mål. Under hela matchen så spelar vi med alla 15 spelarna och vi håller uppe tempot. Kul att tjejerna från F 13 tar för sig och visar härligt klubb hjärta och riktig krigar inställning. Alla våra damlagspelare skall ha en eloge hur ni tar hand om dessa yngre spelare, ni är guld värda. Denna period slutar 3-1 och målskyttarna är Sofia Tillgren, Clara Hansson och Johanna Ejdelind.

Mycket glädje idag på banan och riktigt bra innebandy som vi vill spela. Ser riktigt bra ut på många håll och vi ligger kvar i toppen av tabellen vilket alltid är kul.