söndag 26 januari 2014

Mycket skön seger mot Kävlige

7 - 5 (0-1, 6-3, 1-1)

Fredagens toppmatch mot Kävlinge blev precis som vi hade hoppats på, tuff och intensiv. Vi rullar igång med tre femmor och tycker att vi får upp ett hyfsat tempo i första perioden. Dock slarvar vi mycket med våra passningar och gör det svårt för våra lagkamrater att ta emot bollen på et bra sätt. Vid närkamperna är vi hela tiden nummer två och Kävlinge lyckas snurra upp oss vi ett par tillfälle. Sara får göra några riktigt fina och kvalificerade räddningar och håller oss kvar i matchen. Kävlinge är också det lag som tar ledningen med 0-1 i ett tillfälle där vi titta för mycket boll.

# 2 Linda Nilsson gör mål igen
Andra perioden drar igång och vi är alla överens om att vi måste höja oss om vi skall klara av denna match. Efter 1:06 gör vi vårt 100:e mål i serien och det görs av Sofia Henriksson, assisten står Matilda Kvist för och vi har 1-1 i matchen. Därefter och det tar inte lång tid innan Kävlinge gör ytterligare ett mål till och 1-2 är ett faktum. Kävlinge är inne i en liten flyt period och lyckas gör 1-3 också efter att vi gått bort oss ännu en gång. Vi gör en liten omjustering i ett av backparen och nu får vi börja jobba som vi har sagt och inte stå och beundra Kävlinge. När klockan precis passerat 7 minuter gör vi äntligen mål och nu spelar vi som ett helt annat lag än tidigare. Johanna gör mål och assisten står Cajsa för. Det hinner knappt gå en minut från Kävlinge får in ännu ett mål och gör 2-4. Men vi ger oss inte och 8:26 in i perioden gör Emilia 3-4 efter snygg passning av Felicia. Nu känner vi att vi tar över mer och mer, vi börjar vinna närkamper och vi är först på bollen i stället för nummer två. 10:59 gör Jenny mål och passningen står Emilia för och vi har 4-4. Kävlinge drabbas av en utvisning som vi inte lyckas göra mål på. Linda gör sedan 5-4 efter 17:50 och hon assisteras av Pommer. Nu har vi ett läge där vi har riktig flyt och vi jobbar på för att försöka göra ett mål till innan periodpausen. När så klockan står på 19:44 så gör Pommer 6-4 och Johanna har assisterat henne. Nu spelar vi riktigt bra och ger inte bort något gratis utan Kävlinge får verkligen jobba.

# 11 Sofia Henriksson gör 100:e målet i serien

Tredje perioden blir annars en transportsträcka och perioden innehåller en hel del powerplay och boxplay vilket gör att det blir lite ryckigt. Vi får även vid ett tillfälle även spela 3 mot 5. Men det gör vi riktigt bra och det är vi som har bollen och Kävlinge får inte till några farligheter. Periodens behållning är när Alek tar tag i bollen och underhåller hela Kävlinges försvar. Hon bevakar bollen på riktigt smart sätt. Klockan har passerat 13 minuter då Anna än en gång visa sin farlighet. Hon gör 7-4 och passningen står Johanna för och nu känner vi att vi kommer att få våra tre poäng. Kävlinge lyckas få in ytterligare ett mål efter 18:38, men som sagt denna match är vår.

Pommer och Alek i försvaret vilka spelare dessa är och än en gång spelar de med mycket stort självförtroende. Tufft, hårt och lägger inga fingrar emellan i närkamperna.

Sara i målet gör ytterligare en fantastisk match och är en mycket viktig spelare för oss.

Tre raka segrar efter jul och vi visar ännu en gång att vi har ett mycket bra lag på gång. Hela matchen kör vi runt på tre femmor och tjejerna visar mycket hög lagmoral och härlig inställning.

Nu njuter vi av detta ett tag och laddar om inför matchen mot Häljarp nästa helg!

Ni är så fantastiskt härliga och grymma tjejer!