lördag 18 januari 2014

Stark seger mot Hjärnarp

2 – 5 (2-1, 0-2, 0-2)
#2 Linda Nilsson gjorde viktiga 3-2 målet!

Vi kom till spel med 19 st spelare som var uttagna till dagens borta match mot Hjärnarp. Hjärnarp som är väldigt starka hemma och en av de svåraste bortamatcherna denna säsong väntade oss. Tyckte att vi började bra i matchens inledning och lyckas även ta ledningen efter nästa 9 minuter. Det är Anna som slår in bollen i tomt mål efter fin framspelning från Cajsa Nilsson. Hela uppspelet innan målet var riktigt fint och det var precis enligt vår plan. Efter detta mål är det precis som vi slutar spela och släpper in Hjärnarp i matchen och de gör både 1-1 och 2-1 innan perioden är slut.

Efter lite gott snack i periodpausen så kommer vi igång mycket bättre i andra perioden. Alla gör ett mycket bättre jobb och vi är mycket mer bestämda närkampspelet. När klockan passerat 4 minuter så får vi ett frislag framför motståndarnas mål och Alexandra Nilsson slår en passning till en fristående Arta Tahiri som inte gör något misstag utan smäller upp bollen i krysset. Efter 6 minuters spel så får vi chans att spela powerplay, dock resulterar det inte till något mål. Men vi skapar en hel del chanser men bollen vill inte in i mål. Med 9 minuter spelade så åker vi på en utvisning och det är Felicia Ekman som åker på två minuter för upprepade förseelser. Vi får nu chans att spela boxplay och detta gillar vi, vi sköter boxen bra och Hjärnarp lyckas inte skapa mycket. Fulltaliga igen och vi märker att Hjärnarp börjar tröttna och börjar slå bort bollen. Sara storspelar i målet och gör några riktigt fina räddningar. När 16 minuter är spelade så tar Linda Nilsson tag i det och på egen hand gör hon viktiga 2-3. Ett resultat som står sig perioden ut.

#12 Cajsa Nilsson visade stort krigar hjärta idag!
När tredje perioden drar igång så känns det som vi lyft ytterligare något snäpp, vi är först på allt och vi jobbar bra allihop. Matchen punkteras tidigt, redan efter 1:26 så gör Stephanie Petersson mål efter framspelning av Matilda Kvist och efter 2:54 gör Amanda Pommer mål från mittlinjen framspelad av Anna Johansson. Efter dessa mål så kontrollerar vi hela denna period och vi vinner matchen på ett övertygande sätt.

Alla spelarna spelade idag och det känns riktigt skönt att ta med dessa 3 poäng hem. Med tanke på att vi ändrat uppställningar i femmorna så gör vi idag en godkänd match. Efter att gått ner oss lite, och med lite peppning går vi ut och bara höjer nivån. Stor eloge till er idag tjejer.

Än en gång visar ni att vi är ett riktigt bra lag och med er proffsiga inställning så känns detta mycket, mycket bra.

Sträck på er tjejer och njut av stunden, vi har än en gång vunnit en mycket svår match.