lördag 11 januari 2014

Vinst i seriefinalen mot Malmhaug

6-4 (1-2, 1-0, 4-2)
Juluppehållet är över och vår första seriematch  är mot Malmhaug, vilket innebär seriefinal mellan två riktigt bra lag. Under uppehållet har vi haft en del sjukdomar och andra saker som påverkat vår träning till det negativa. Men nu äntligen verkar det som om alla är tillbaka och vi kan få ha vår trupp hel.

Inför denna match så är jag säker på att alla som var med var taggade till tusen och att alla ville ge sitt yttersta för att det skall bli en bra match.


# 9Alexandra Nilsson mycket bra idag!


Matchen startar i ett rasande tempo och båda lagen vill verkligen vinna. Det är tufft ute på banan och alla kämpar och krigar. När klockan passerat 5 minuter så gör Malmhaug 0-1 på ett frislag där vi inte tar jobbet och dessutom från mitten av planen, detta får inte hända. Vi vet alla vad vi skall göra så vi biter ihop och bara går vidare. Efter 9 minuter så gör Malmhaug och 0-2 på ett snöpligt skott och bollen stutsar på allt möjligt innan den går in i mål. Känns som Malmhaug har mer flyt än vad vi har och 0-2 är inte vad vi riktigt hade räknat med. Hur som helst så biter vi ihop knyter näven och går in och bara kör. I detta ögonblick så bli Eleonore Glebe totalt överkörd av en Malmhaug spelare som absolut inte går efter boll utan bara på kropp. Eleonore faller och olyckligtvis så landar hon konstigt så att handen går ur led och hon får åka till sjukhuset. Det visar sig senare att det inte gick att dra rätt utan det blir operation direkt lördag klockan 09:00. Konstigt nog fick vi varken frislag eller någon utvisning med oss, men som sagt tidigare det var tufft och det gäller hela tiden att vara på hugget och då inte bara spelarna. Efter ca 15 minuter så gör vi mål efter hårt arbetet och härlig kämpaglöd från Felicia Ekman som sliter och drar i allt för att få tag på bollen och kan snyggt hänga in den i mål. Målet kändes bra och det kom i ett bra läge, assisten stod Jenny Olander för. Strax efter detta så får vi straff som Jenny Olander tar hand om, tyvärr går bollen utanför och ställningen är fortfarande 1-2 vilket också det står perioden ut.

                                                  # 19 Amamda Pommer grym idag!

Med lite omstuvningar i kedjorna så kommer andra perioden igång och båda lagen fortsätter att jobba hårt. Vi har båda en hel del chanser men bollen lyckas vi inte få in. Det dröjer till ca 15 minuter in i perioden innan Emilia Cleasby hittar rätt. Hon tar bollen på mitten av planen och snurrar upp ett par spelare och drar på ett skott som målvakten inte kan ta, ett mycket viktigt mål. I denna period gjorde vi de saker vi hade problem med i första mycket bättre. Sara får stundtals göra riktigt kvalificerade räddningar och backarna har mycket att göra denna afton Perioden slutar 2-2.

Tredje perioden börjar lika hårt och tufft men nu tycker jag att vi ser piggare ut och det visar sig direkt också. Efter två spelade minuter så rycker Amanda Pommer fram på kanten och drar mot mål, lägger bollen snyggt till höger om målvakten hur iskall som helst. Framspelningen kom från Jenny Olander och vi har 3-2. Dock vill inte Malmhaug vara sämre utan 5:15 gör de 3-3. Men denna afton var vår och redan 5:30 så drar Linda Nilsson på ett dragskott så dt bara sjunger om det och vi gör 4-3, assisten står Johanna Andersson för. När sedan Felicia Ekman på egen hand ser till så att vi 5-3 så känns det fruktansvärt bra. Här har vi lyte flyt eftersom Malmhaugs back bryter sin klubba vid skottögonblicket så snappar Felicia upp bollen och gör inget misstag.Malmhaug lyckas att göra 5-4, men trots detta kändes det ändå lugnt och vi kontrollerade match sedan fullt ut. 19:11 så gör Johanna Andersson en fin pass till Anna Johansson som drar mot mål och retfullt enkelt hänger bollen i tom kasse och därmed stänger vi matchen 6-4.

Denna match visste vi på förhand skulle bli tuff, men jag tycker att idag visar vi att vi har ett riktigt bra lag. Våra yngre spelare kliver fram och visar vägen och tackar för förtroendet. Sara gör en riktigt bra match. Amanda Pommer och Alexandra Nilsson är riktiga backklippor idag och har stor del i dagens vinst. Idag vinner vi som lag och en stor eloge till spelarna som går in och gör precis som vi ledare säger.

Tycker att domarna gör en bra match i det stora hela, men jag är förvånad över ett par incidenter. Men samtidigt skall man veta att idag är det två lag som är riktigt bra som står på banan och båda vill verkligen vinna. Tuffa kamper och bra fart innebär också att domarna får jobba hårt.

Härlig inramning av matchen och ett stort tack till alla som hjälper till.

Tack för underhållningen tjejer!

//Tränarna