söndag 9 februari 2014

Burlöv krossades

15 – 0  (2-0, 8-0, 5-0)

#19 Amanda Pommer 1 mål & 4 assist
Säsongens näst största seger totalt i serien är ett faktum. Mot Burlöv har vi nu totalt 36-3 i målskillnad. Vi hade efter första perioden ledning med endast 2-0 och vi ledare var allt annat än nöjda. I en sådan här match där topplaget möter bottenlaget så är det lätt att tappa fokus och hamna i fällan med lågt tempo och massa individuella misstag. Vi måste göra det vi tror på och det vi tränar för på träningarna annars kan matchbilden helt ändras. Tycker att i början av matchen så gör vi inte riktigt som vi skall och framför allt har vi ingen skärpa i våra avslut. Detta gör att vi endast har en så lite ledning som 2-0.

Inför andra perioden så gör vi ett målvaktsbyte och plockar ut Sara Ginstrup som har en lättare nackskada och vi ville spara henne. Därför hade vi tagit med Ellen Persson från F13 och hon började stå redan i andra perioden. Detta var planerat sedan tidigare och Sara tyckte det var en bra idé och hon fick agera mentor till Ellen. Vi fick den effekt vi hade velat och vi skärpte till oss och fick också utdelning direkt. Vi vinner den andra perioden med 8-0 och vi får se en hel del snygga mål. Vi får till ett par riktigt bra powerplay också under matchen och nu börjar vi hitta formerna för vårt nya powerplay. Defensivt ger vi inte bort mycket och vi de fåtal anfall som Burlöv lyckas få, är vi kvickt framme och förstör. Vi gör ett mycket bra defensivt jobb i matchen.

Tredje perioden blir en transport sträcka och tempot sjunker en aning. Vi gör en del förändringar i vår tredje femma. Vår tredje femma som hade det tungt denna afton och fick inte till så mycket som vi hade hoppats på. Men vi vet vad det beror på och detta måste vi justera inför nästa match när ett mycket tuffare motstånd väntar. Vi fortsätter att vara i motståndarnas zon även denna period och vi vinner skottstatistiken med hela 54-5. Deras fem skott uppkom på grund av att vi slarvar och vi måste få bort allt slarv och minimera våra misstag.

#11 Sofia Henriksson 3 mål & 2 assist

Hur gick det då för vår målvakt Ellen? Jo, hon hade i ock för sig inte mycket att göra men fick rädda några skott. Starkt av henne att våga ställa upp för spel i division 2 utan att visa någon nervösitet.