söndag 16 februari 2014

Stabil seger mot Landskrona

3 - 8 (2-1, 0-3, 1-4)

Lördagens sena match i Landskrona blev precis som vi trodde. Vi kom till Landskrona med 17 st spelare och vi visste att matchen kommer att bli tuff och intensiv men vi kommer inte att vika ner oss, glöm det! dessutom har vi tre mycket bra femmor och våra målvakter är också mycket bra. Det är ingen tillfällighet att vi har första platsen i serien, vi är ett mycket bra lag och vi blir bara bättre och bättre.

#33 Sara Ginstrup stabil i målet!

Landskrona var bra med i första perioden, samtidigt som vi gör en riktigt dålig period. Lågt tempo, dåliga beslut och inget närkampsspel gör att vi inte kommer in i matchen riktigt. Landskronas första femma är bra och de tillåts göra lite som de vill. Vi spelar ut perioden men vi måste göra något i formationerna.

#34 Julia Hultberg gjorde en mycket bra match!

Vi gör lite ändringar och sätter in Alek tillsammans med Ellinor i tredje femman för att få stabilitet och framför allt ett tuffare jobb i närkamperna. Det känns som alla har lyssnat på det vi sa i pausen och vi kommer in som ett helt nytt lag. Nu är vi först i närkamperna, tar fajterna på ett helt annat sätt och detta gör att vi tar över matchen helt. Landskrona ser bleka ut och tappar i markeringar och när vi spelar så här som vi brukar så är vi riktigt bra. Våra forwards jobbar på ett helt annat sätt och nu kommer också målchanserna. Vi vinner också andra perioden med 3-0 vilket visar vilken härlig lagmoral vi har. Alla tre formationerna levererade idag, framför allt i jobbet på banan. Landskrona har ett powerplay men de får inte ut mycket av detta, vi stänger alla ytor och de är ganska ofarliga och inte direkt med någon farlighet.

#29 Stephanie Petersson hade stor delaktighet i segern!

Tredje perioden kör vi på likadant som i andra och vi är ett nummer större än Landskrona och visar verkligen varför vi leder serien. Ejdelind har stor show med hennes löpningar och visar även att hon är målfarlig med sina två mål. Fia (också två mål) fortsätter att göra mål och poäng. Stephanie som spelar center mellan dessa båda spelare har stor del i att det fungerar så bra offensivt. Arta och Julia spelade backar idag bakom denna trio och gör det riktigt bra. Vår första femma gör ytterligare en bra match och har många mål chanser men bollen vill inte riktigt in i mål idag. Tredje femman ser piggare ut än på länge idag, stor del i detta hade Alek.