lördag 22 februari 2014

SERIESEGRARE

6 – 2 (2-0, 1-1, 3-0)

Guldlaget!

Vi kan stolt prata om vårt duktiga damlag, med två matcher kvar har man säkrat första platsen och vi går mot ett kval för att ta oss till division 1. Division 1 som är den näst högsta serien i daminnebandyn och detta skall bli fantastiskt kul. Det här är stort för vår förening och vi får möjlighet att få spela en kvalmatch på hemma plan. Vilket innebär mycket folk på läktaren, bra inramning av matchen och framför allt får vi chansen att se mer bra innebandy ytterligare. Vi har dock två matcher kvar (Malmö hemma och Lugi borta), men det är perfekt att få dessa matcher innan kvalet.

Seriesegern säkrades efter att vi hemmaslog FC Helsingborg med 6-2 och vi kontrollerade denna match från början.
Första perioden började vi lite nonchalant och det var många som inte kom upp i normal standard. Men vi kämpar ändå och försöker få till spelet, men det strular och passningarna är inte alltid de bästa. Trots detta så vinner vi perioden med 2-0 och vi kunde haft fler mål om det inte varit för FCH hårdjobbande försvar. Våra två första mål görs av två som tidigare spelat för just FCH, nämligen Ellinor P och Stephanie P.

Andra perioden hinner precis börja när FCH åker på en utvisning och vi skickar in powerplay kedjan. Det hinner bara gå 16 sekunder innan bollen ligger i FCH målet. Det är Johanna Andersson som rundar kassen och lägger in bollen köksvägen, passningen står Amanda Pommer för. Därefter så går vi ner oss lite och bjuder in FCH i matchen och de får kontra alldeles för många gånger. Samtidigt så blir det inga direkta farligheter men vi måste få ordning på våra felpass. Alexandra Nilsson åker på en utvisning, två minuter för hands. FCH´s powerplay skapar inte så värst mycket och vi trycker bra ut de vi sargen, så de har svårt att få till några bra lägen. Vi reder ut detta boxplay och vi ökar takten igen, tycker vi har bra bolltempo emellanåt, men det är det här lilla sista som inte finns där. Vår andra femma har väldigt bra spel, och de byter platser, tar skott men bollen vill inte in. Vi får chans att spela ytterligare ett powerplay, men detta blir inte riktigt som det förra. FCH jobbar bra i sin box och deras #2 Angelica lyckas sno bollen från oss ett par gånger och går mot kontring. Dessa leder som väl inte till något och vi har fortfarande 3-0. Vi kommer i ett anfall med vår andra kedja och de har fint spel upp till avslut. Det är först Felicia som drar på ett skott som FCH´s målvakt Ida räddar och släpper retur, returen går ut till Sofia H som drar på ett direktskott, som Ida gör en kanonräddning på. Här trodde nog alla att det skulle bli mål. När det återstår 1 minut av perioden så åker Cajsa Nilsson på en utvisning förupprepade förseelser och vi får spela box igen. FCH börjar rulla boll och redan efter 11 sekunder så lyckas de lite snöpligt att få in bollen i vårt mål. Det märktes på laget att detta mål var inget vi direkt brydde oss om utan vi bet ihop och kunde spela ut perioden ganska lugnt. Det står nu 3-1 och vi känner också att vi kan så mycket bättre. Sara spelar som vanligt mycket stabilt i målet och får göra några riktigt fina och avancerade räddningar.

Tredje perioden drar igång och vi har haft bra snack i pausen och nu vill vi punktera denna match. Vi vet att Anna Johansson sällan går mållös och så skulle det vara även idag. Trots att vår första kedja spelat bra stundtals och skapat många målchanser så har det inte blivit något mål. Med 21 sekunder in i perioden så spelar Johanna Andersson snyggt fram Anna Johansson och vi har nu 4-1. Inför denna period så ändrade vi lite i vår tredje femma och det gjorde vi lite för att få igång några spelar som varit borta på grund av skada och jobb. Vi håller Jenny, Rosanna och Sofia T och vi skickar in Eleonore Glebe, Matilda Karlsson och Nejia Cherif Ståhl. Dessa bildar en nykomponerad femma för dagen och de är spelsugna det ser man tydligt. När klockan har passerat 9 minuter så gör vi mål igen och Anna Johansson ser till att göra sitt andra mål för dagen, framspelningen står Amanda Pommer för. Kort därefter så åker FCH på ytterligare en utvisning och vi skickar in powerplay femman igen. Vi får igång vårt spel igen och vi skapar en del chanser, men det skall gå nästa dessa två minuter innan det är dags igen. Johanna Andersson får bollen bakom mål och hittar med en pass fram till Anna Johansson som inte gör något misstag utan hänger bollen i mål, hennes tredje mål för dagen. Matchen slutar 6-2 vi är fortfarande obesegrade vid full tid.

Vi visar än en gång att vi är ett riktigt bra lag och vi visar att det finns bra bredd i truppen och hela 19 st spelade igår. Detta är viktigt för framtiden att vi har en bra bredd, dessutom behövs det nu när vi närmar oss kvalet. Kvalet som innebär att vi skall möta 1:a mellan Göteborg/Bohuslän – Hallands Län. Första matchen spelas 29-30 mars och andra matchen spelas (hemma) den 6 april. Vi kommer från och med nu blicka framåt och komma väl förberedda inför kvalet.

Stort grattis tjejer, njut nu av stunden och ni är bäst när det gäller!

Tack alla ni som hjälpte till på och runt matchen, ni är oväderliga!