fredag 28 oktober 2011

Tung förlust

Alec har precis gjort 3-4            Foto Roger Nielsen

Det är Helsingborg som direkt trampar gasen i botten och vi hänger inte med. Vi blir lite för passiva och lyckas inte störa dem alls. Det är också de som kan ta ledningen rättvist. Det går inte att säga att vi skapar så väldigt mycket i första perioden. Första perioden går klart i deras tecken och resultatet är som sagt inte orättvist.

De gör ett mål i början på andra med, men efter hand börjar vi också få tag i bollen och skapar lite chanser. Vi får in lite bättre rörelse och så småningom kommer Emilia fri och då låser de hennes klubba och vi får straff. Emilia får lov att lägga den, hon har som regel "inga nerver". Kall som hon är rundar hon målvakten och lägger in en enkel backhand. Till mångas förtjusning kör hon den lite i slowmotion, så att alla hinner med att se den. Vi kämpar vidare, visst en del har det tungt och kommer inte riktigt in i matchen, men vi fortsätter att rulla på tre formationer framåt. Tyvärr kan FCH göra mål på ett frislag när vi inte är på vår vakt. 3-1 och de har ett visst övertag i matchen. De kan öka på ännu en gång innan jag bestämmer mig för att ta en time out och går ner på folk.

Paus och vi kan prata igenom andra perioden, de är lite bättre än oss, men vi kan bättre. Vi ändrar lite på femmorna och bestämmer oss för att två mål inte är så mycket. Vi försöker höja tempot en del och det ger resultat, då Jenny kan reducera till 4-2 fint assisterad av Isse. Vi fortsätter att trycka på, Alec får läge och då gör hon inget misstag, utan kan dra in 4-3. Nu börjar det bli lite nerver hos, FCH det märks tydligt. Dock ska det visa sig att vi inte har marginalerna på vår sida denna kväll. En stund senare kan de göra 5-3, ett mål som inte borde vara mål, då det är en spark. Men så är det, det är inte alltid lätt att se i röran framför mål. De kan öka på ledningen genom en uppspelad långboll som en spelare drar till på volly. 6-3 och luften går ur oss, matchen slutar 8-3, något mål för mycket
tycker jag personligen.
Det är inget att säga om, Helsingborg har bättre tempo än oss och vinner denna matchen rättvist, vi kan bättre,  så jag är fortfarande full av självförtroende. Dessa tjejer må vara lite nere ikväll, men vi kommer att resa oss och gå stärkta ur detta och i nästa match kommer Båstad få sota för denna förlusten.

Jag vill fundera lite innan jag delar ut plussen till mina duktiga spelare.