fredag 7 oktober 2011

Viljeseger mot IBK Engelholm

Vi gav oss aldrig, här är det Anna och Isse som kämpar om bollen.     Foto Kent Tillgren

Vilken rysare det blev på fredagskvällen, inga kan ju klaga på dramatiken i alla fall. Vi börjar matchen bra och leder med 2-0 efter första perioden. Första målet gör Emilia i powerplay och systern Michelle vill inte vara sämre utan gör det andra målet. Tyvärr höjer sig Engelholm i andra perioden, samtidigt som vi blir för passiva. Engelholm kan vända på matchbilden och innan andra perioden är slut leder de med 2-3. Vi tar timeout och bestämmer oss för att gå ner på två femmor, för att kunna förändra matchbilden. Vi får en olycklig start på tredje perioden då Engelholm kan öka på till 2-4 innan det ens gått två minuter. Lite senare lyckas Michelle knycka bollen på mittplan och kan reducera ledningen till 3-4 och klockan står då på 4.02. En stund senare kan Emilia kvittera till 4-4, efter att hon sprätt in bollen elegant i målet. Då tappar en Engelholmsspelare humöret och kastar klubban i sargen, med påföljd att hon får 2+10 minuter i utvisningsbåset. Vi kan utnyttja detta, då Jenny hittar Emilia med en fin boll och Emilia, som vet var målet är i kväll, gör inget misstag utan ser till att det står 5-4 på resultattavlan. Engelholm tar timeout och vi fortsätter att försvara oss . De får ett frislag, som de lyckas utnyttja då vi tittar på boll för mycket. 5-5 och drygt tre och en halv minut kvar. I den artonde minuten gör en Engelholmsback ett misstag och Emilia kan sno åt bollen. Ensam med målvakten gör hon inget misstag, utan sätter bollen säkert i mål. 6-5 och dryga minuten kvar, vi lyckas hålla undan och kan vinna matchen med uddamålet. Om det är rättvist eller ej låter jag vara osagt, just nu är jag mest nöjd med segern.

Matchens lirare i Å/K IBS blir Emilia utsedd till och jag kan bara hålla med, fyra mål och bra spel. Alec gör även hon en bra match. Anna visar att hon aldrig ger sig och Engelholmsspelarna var rätt trötta på henne.