söndag 16 oktober 2011

Säker seger mot FC Råbocka

Miche har precis gjort 3-1         Foto Roger Nielsen

Vi gör en bra match och tillåter inte Råbocka att skapa många chanser mot oss. De har bollen mycket hos sina backar, men vi ger dem inte mycket yta att spela upp bollen. När vi väl vinner boll kommer vi ofta till avslut, tyvärr är dock en del skott lite för långt utifrån och deras målvakt kan plocka dem ganska lätt. I den 14 minuten i första perioden, vinner Jenny bollen på mittplan och vi kan komma tre mot två. Deras backarna täcker passning, så Jenny får fri gata och alla vet ju hur duktig Jenny är på skjuta när hon får tid att ladda bössan. Hon gör inget misstag utan sätter den säkert i mål. Precis innan paus drar Råbocka på sig en utvisning, vi lyckas inte utnyttja den innan paus men får ju fortsätta i powerplay i uppstarten på andra perioden. Råbocka hinner bli fem på plan, men vi ligger kvar i anfall och Emilia avlossar ett skott som målvakten räddar. På returen är Anna framme och kan stöta in bollen i mål. 2-0 direkt i inledningen på andra perioden och vi kunde inte fått mycket bättre start på perioden. Vi pratade i paus om att vi skulle försöka få till lite längre anfall och inte ta skott för långt utifrån. Vi lyckas betydligt bättre med detta i andra perioden och vi försvarar oss jättebra. Katta har inte mycket att göra i målet, hennes största bekymmer är att hålla sig varm i en kall idrottshall. Vi går till andra periodpaus med ledning 2-0 och bra koll på matchen. Vi är säkra på att de, i jakten på en reducering, kommer försöka höja tempot rejält i sista perioden, men med facit i hand, lyckas de väl inte riktigt. De får till ett slumpmål i tionde minuten, när vi tappar boll i mittplan. Våra backar passar på att byta och när de vinner boll, spelar de fram till sin forward, vi hinner inte in med nya backar och de kan sätta bollen bakom en chanslös Katta. Vi fortsätter att trumma på och de lyckas inte få in någon mer boll, utan tar time out i den sjuttonde minuten. Det blir vi som kan utnyttja detta och göra 3-1 istället. Alec vinner boll på mittplan avancerar framåt och drar på sig backarna, släpper ut bollen till Miche, som sätter den säkert bakom målvakten i Råbocka. Det blir inte fler chanser i matchen utan vi kan vinna den med två bollar.

Jag har svårt att ge berömma någon speciell i denna matchen, jag vill framhålla hela laget. Vi spelar en taktiskt underbar match och tilllåter som sagt inte Råbocka att skapa många chanser.
Nu väntar två tuffa matcher mot Röke och FCH, de andra två obesegrade lagen i serien. Det ser vi fram emot med glädje och lovar att göra allt för att fortsätta vara obesegrade i serien.

Vill passa på att berömma domarna i matchen som gör en mycket bra insats!