söndag 23 oktober 2011

Segersviten fortsätter

Emma stjäler bollen bakom mål, går runt och gör mål    Foto Kent Tillgren

Vi vinner vår fjärde raka match, denna gången mot obesegrade Röke. Vi har turen med oss till viss del i första perioden. På första målet skjuter Emilia och bollen tar på en försvarare och ställer deras målvakt. På nästa mål är det Nejia som skjuter, även denna gång tar bollen på en försvarare och ställer målvakten. Det är ju bara att tacka och ta emot. Vi spelar en helt okej första period och tilllåter inte Röke att få så många chanser.
Vi är beredda på att Röke ska försöka öka tempot i andra perioden. Det gör de gör de, samtidigt som vi slarvar lite. Det går inte mot ett sådant lag som Röke, för vips är det reducerat till 2-1 från Rökes sida. Vi får spela powerplay efter åtta minuter, men lyckas inte åstadkomma något riktigt farligt, Röke försvarar sig bra.Vi kan dock öka ut vår ledning i den trettonde minuten, då Michelle drar till med ett dragskott. Vi kontrollerar nu matchen bra och känslan är att detta ska kunna gå vägen. I inledningen på tredje perioden få vi vår andra chans i powerplay, tyvärr lyckas vi inte utnyttja denna heller. I den tionde minuten driver Jenny upp, lurar ett par spelare, lägger fram bollen på silverfat till Nejia som inte gör något misstag utan stöter bollen med en backhand över deras målvakt. Vi kan öka på ledningen ytterligare en gång, då Emma stjäler bollen bak mål, går ut och lyckas hitta en lucka vid första stolpen och 5-1 är ett faktum.

Vi gör en bra match igen, visst finns det saker som kan bli ännu bättre, men jag är nöjd med hur spelarna agerar på banan. Tyvärr tycker jag inte domarna lyckas ta tag i matchen och det gör att det bitvis är lite irriterat på plan. Vilka var då bra idag? Svårt att säga, men jag ska ändå försöka ge några plusbetyg. Våra backar gör även denna gång en bra match, jag ger Mollan högst betyg av dem. På mitten är Jenny bra, vågar lugna ner spelet och assisten till Nejia är inte dålig. Nejia gör en bra match framåt, har visat sig vara en liten måltjuv. Även Katta i målet ska ha beröm för sitt agerande. Alla andra gör en bra match de med, jag vet dock att det finns mer att hämta av ett antal spelare.