torsdag 24 oktober 2013

Fortfarande obesegrade

Linda 1 mål i matchen

Å/K IBS - Häljarp SK 5 - 5 (2-1, 1-4, 2-0) (0-0)

Vi visste att det skulle bli en tuff match mot ett Häljarp som vunnit tre av sina fyra matcher. Båda lagen har börjat årets serie mycket bra och ligger också rättvist i toppen. Till matchen hade vi fullt lag trots det saknades både Matilda Kvist (jobb) och Sofia Henriksson (sjuk).

Matchen startade med bra tempo från båda lagen och inget av lagen gav vika för något. Vi tar också ledningen´med 1-0 genom Anna som blev snyggt framspelad av Glebe. Dock så reducerar Häljarp till 1-1 en stund efter. Spelet böljar fram och tillbaka och vi känner ändå att vi har ett lite överläge och efter 14 minuter in i matchen så tar vi ledningen med 2-1. Åter igen är det Anna som gör mål, nästan identiskt med 1-0 målet. Även denna gång framspelad av Glebe.

Andra perioden blir Häljarps och kan redan efter 2 minuters spel gör 2-2. Vi har inte gjort några förändringar i våra femmor utan bara kör på. Ledningsmålet kommer efter 5 minuter och det är Sofia Tillgren som hänger in bollen i målet. Ett riktigt kämpa mål från Cajsa som gräver fram bollen och serverar Sofia. Efter detta så tappar vi fokus lite och Häljarp lyckas göra 4 mål under resten av perioden. En del flyt mål kan man tycka men de var mer på huggen än vad vi var.

Tredje perioden och vi har gjort lite förändringar i femmorna och det får effekt direkt. Vi har ett enormt tryck på motståndarna och de är hårt tillbaka pressade. I denna period så har vi enorm mycket skott på och runt målet. Det är först när Linda tar tag i bollen och tar några steg in i banan från sin back plats och skjuter in bollen brevid målvakten och vi har 4-5. Vi känner att vi är på väg in i matchen igen och vi fortsätter att pressa motståndarna. Vi lyckas att få till en straff som vi inte lyckas sätta. Men vi hänger inte läpp för detta utan bara maler på och i nästa skede så gör vi också mål. Anna lägger in bollen köksvägen och en enorm glädje utbryter, så enormt skönt att vi får till oavgjort. Härlig kämpa insats gör att vi kan få till oavgjort i denna match och förlängningen blir bara att spela ut.

Tycker att i det stora hela skall vi vara glada för att vi lyckas få till oavgjort och vi är hittills obesegrade och vi leder serien. Glöm inte att vi är nykomlingar och helt nytt lag som skall svetsas ihopa. Njut av detta tjejer ni är bäst, vi är väldigt stolta över er.

Vi tackar Häljarp för en bra match och önskar de öycka till framöver.

Tack även till er som hjälper till på och runt matcherna, ni är grymma!