torsdag 10 oktober 2013

Seger i derbyt mot Hjärnarp

Jenny gör det det viktiga 2-1 målet

Å/K IBS - Hjärnarp IBK 2 - 1 (1-0, 0-0, 1-1)

Med en riktigt bra uppladdning inför matchen så var vi taggade till tusen för denna match. Vi vet att Hjärnarp har många duktiga spelare och att man måste minimera sina misstag för de plockar allt som kommer i deras närhet. Första perioden har vi ett ordentiligt tryck på alla tre kedjorna och alla jobbar kanonbra. Vi tar rättvist ledningen med 1-0 genom Eleonore Glebe efter ca 8 minuters spel.

Andra perioden där går vi ner i tempo samtidigt som Sofia Henriksson får utgå från matchen på grund av en lättare skada. Detta gör att det blir lite oroligt i leden eftersom vi ändrar en del. Men vi fortsätter på tre femmor ändå och vi lyckas hålla 1-0 perioden ut.

Tredje perioden startar vi lite bättre men ändå så reducerar Hjärnarp till 1-1 efter 4 minuters spel. Trots detta viker vi inte ner oss utan kör på och efter 12 minuter så hänger Jenny Olander in bollen i målvaktens högra kryss och vi har 2-1. Det målet var viktigt för oss för vi fick ny energi och kraft, Hjärnarp tar time out efter 16 minuters spel. Vi reder ut sista delen av matchen och säkrar 3 nya poäng.

Sara gör ytterligare en stormatch där hon visar att hon håller en riktigt hög klass. Hon är lugnet själv och är iskall i sitt agerande.

Alek gör ännu en stormatch

Vi tackar Hjärnarp för matchen och önskar de lycka till framöver!

Tack samtliga som hjälper till i och runt matchen, bra jobbat och ni är ovärderliga.