Vinst mot Stanstad

I dag gjorde Julia ett bra jobb i denna fysiska match

Å/K IBS - IK Stanstad 7-1 (3-1, 2-0,2-0)

Dagens hemma match som spelades i Kvidinge Sporthall blev en helt otrolig tillställning. Vi hade tagit med oss ett rekord ungt lag, med två tjejer födda -01 Filippa Sjöberg och Sofia Cleasby och tre tjejer födda -00 Clara Hansson, Stella Wilson och Ellen Persson som alla var med från vårt duktiga F13 lag.

Vi tog tag i taktpinnen direkt och kunde redan efter ca 4 minuter ta ledningen med 1-0 genom Sofia T snyggt framspelad av Emilia C. Därefter trummar vi på och rycker fram till 3-0 genom mål av Felicia Ekman (assist Arta) och Arta (ua). Stanstad får in ett mål när klockan står på 20:00. Tycker vi jobbar bra över hela banan och blir vi av med bollen så är vår lagkompis där och backar upp direkt, kanon tjejer precis som vi vill.

Andra perioden fortsätter vi i högt tempo och 10 minuter in i perioden så slår Arta till igen och gör 4-0 efter en härlig inbågning och ett säkert skott som sitter snyggt i bortre krysset, assist denna gång från Malin E. Matchen blir lite intensivare och det är bra tempo och bra fysisk innebandy och alla våra tjejer står upp bra. Efter 15 minuter drar Malin E på ett skott från mitten som går in i mål och vi har 5-1, denna gånga står Stella för assisten.

Period tre och vi har ingen anledning till att ändra vår spelidé utan bara kör på av bara den. Våra mer rutinerade spelare älskar denna typ av match med hårda närkamper och snabba spelvändningar. Emilia C som är tillbaka efter sin skada vill också vara med i målprotokollet och gör 6-1 utan assist. Kort därefter åker Stanstad på en utvisning och vi får chans att spela fem mot fyra. Det går 4 sekunder innan bollen skjuts i mål av Emilia C, nu snyggt framspelad av Cajsa N och 7-1 är ett faktum. Kort därefter så åker Stanstad på ytterligare två utvisningar, men vi väljer att spela ut tiden och trycker inte på för att få till fler mål. Vi vinner matchen genom vår lagmoral och idag visar vi ett härligt hjärta och en stor kämpaglöd och glädje. Alla som deltog idag bidrog med enormt mycket och jag är mäkta imponerad av er alla.

Vår nya målvakt Veronica Elger gör ett fantastiskt bra jobb i målet och storspelar. Säker och snabbt aggerande gör att det aldrig kändes farligt. Ett riktigt kanon förvärv och hennes utvecklig kommer att bli mycket intressant att få följa.

Hur gick det då för våra yngre tjejer? Jag är mäkta imponerad av hur de går ut och bara kör på, de gör även det riktigt bra. Här har vi framtida löften och det ska bli roligt att följa deras utveckling.

En stor eloge till våra damlagspelare för att ni tar ert ansvar och tar hand om dessa yngre spelare.

Tack till alla som hjälpte till på och runt matchen, ni är guld värda!