söndag 20 oktober 2013

Seger borta mot Kävlinge

Eleonore Glebe var stark i defensiven i dagens match

Kävlinge IBK – Å/K IBS 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Vi visste på förhand att detta skulle bli en riktigt tuff bortamatch. Att möta Kävlinge i deras hall är ingen lätt uppgift. Till matchen idag hade vi tagit med endast 3 femmor och 1 målvakt eftersom vi hade U lags match i Malmö någon timme senare.
Hur som helst så drog vi igång med högt tempo båda lagen och spelet böljade fram och tillbaka. Vid tiden 7:27 så tog vi rättvist ledningen genom Felicia snyggt framspelad av Cajsa. Sara fick en del skott på sig men hon hade bestämt sig för att spika igen idag. Våra backar och centrar gör ett riktigt bra defensivt jobb och släpper inte till mycket.

Andra perioden försätter vi att köra på med alla spelarna och vi äger mycket boll. Vi vårdar bollen bättre och tar fler rätta beslut i passningar och löpningar. Efter ca 3 minuter så gör vi 2-0 genom Johanna A fint framspelad av Johanna E. Vi känner att Kävlinge tappar lite i tempo och vi skapar fler och fler chanser. Bollen vill dock inte in i mål och Kävlinges målvakt är duktigt och tar många av våra skott.  När det gått 17 minuter så får Kävlinge en spelare utvisad för slag och vi får spela powerplay, där vi skapar en del chanser men vi lyckas inte få i bollen i mål. Glebe har ett skott på insidan av stolpen, men bollen rullar ut från mål och perioden slutar 0-2.

Vi känner att vi har mer att ge och tredje perioden så väntar vi på ett ordentligt tryck från Kävlinge, men match bilden blir nästan detsamma som de två andra. Efter 12 minuter så tar Kävlinge time out och vi passar på att samla oss och skaffa mer energi. Vi fortsätter med tre femmor och vi känner att vi har händelsen under kontroll. När klockan passerar 13 minuter på tavlan så gör vi mål igen, nu är det Anna som slår in bollen efter mycket trafik runt Kävlinges mål. Assisten står Matilda Kvist för och nu får denna femma äntligen utdelning för alla sina chanser. 0-3 i Kävlinges hall och vi känner att detta har vi kontroll på och glädjen börjar sprida sig på bänken. Kanske att vi tar ut vinsten lite i förväg, svårt att inte göra det i alla fall. Efter lite strul vid en rensning i vår zon så lyckas Kävlinge göra mål 1-3 är ett faktum. Strax därefter åker vi på en utvisning (väldigt billig) om man ser till hela matchen, men Anna åker på otillåten trängning. Tiden för detta är 18:22 och vi skall spela boxplay perioden ut. Kävlinge får inte till något farligt och vi känner att vi vunnit, men när de sista två sekunderna är kvar så gör Kävlinge 2-3. Den bjuder vi på!!!

Stark match idag igen när vi vinner en riktigt tuff bortamatch. Än en gång tycker jag att Johanna A och Glebe tycker gör ett fantastiskt bra jobb i sina defensiva jobb som centrar och hjälper vår backar mycket bra. Amanda Pommer visar att hon inte har respekt för någon motståndare hon är stentuff i sina dueller och jag tror hon har ont i kroppen idag. Hon imponerar också i sina snabba uppspel där hon snabbt sätter upp bollen till våra hungriga forwards. Sara storspelar i målet och ser ut som självsäkerheten själv.

Tack för underhållningen i dag tjejer, ni är grymma!
Tack till den till resta publikskaran som fanns på plats.