söndag 15 januari 2012

Härlig vändning igen

Första femman gör mål        Foto Ronny Olander

Engelholm har en bra första femma, så det är inget lätt lag att möta. Det vill till att inte underskatta deras förmåga.
Vi börjar första perioden bra, tyvärr är det Engelholm som kan göra första målet i den fjortonde minuten. Vi fortsätter att jobba och i den sjuttonde minuten kan vi kvittera, det är Besse som slänger iväg ett skott mot mål efter ett frislag. Bollen går i mål och i protokollet får Jenny målet. Jag vet inte om hon är på den eller det blev fel i protokollet, men det är Jenny som får det. Vi går till paus med resultatet 1-1, vilket är ett resultat som speglar matchen såhär långt rätt bra, tycker jag.

Jag hoppas att vi kommer kunna spela en bättre andra period och går till spel med denna inställning.
Vi får chansen i numerärt överläge efter ett slag från en Engelholmsspelare. Tyvärr lyckas vi inte göra mål, vi spelar dock bättre i pp, än vi gjort i de tidigare matcherna. Istället är det Engelholm som kan ta ledningen precis efter att de blir fulltaliga, då det kommer en långboll till den spelare som var utvisad och hon kan sätta bollen, lite slumpartat, bakom Katta. Vi lyckas inte göra något mål i den andra perioden, utan ställningen är 2-1 till Engelholm efter två perioder.
I pausen till tredje bestämmer vi oss för att ändra rätt mycket i femmorna. Det finns ingen anledning att skälla på tjejerna, de gör sitt bästa, utan det är bara att glömma de två första perioderna och gå ut och jobba vidare med vad vi kan i den tredje perioden.

Vi inleder perioden bra och redan i den andra minuten kan vi kvittera till 2-2. Det är Jenny som vänder runt och sprätter in bollen, otagbart för målvakten. Vi fortsätter att trycka på och det blir en het situation framför mål, som Engelholm inte är nöjda med. Klagomålen från Engelholm blir så många och långa att domarna tröttnar och tar ut en Engelholmspelare för protest. Vi spelar riktigt bra i detta överläge, dock får vi inte in bollen förrän två sekunder efter att de blivit fulltaliga, men detta är ändå frukten av det fina spelet i det numerära överläget. Alec hittar Emilia på den bortre stolpen och hon missar inte ett sådant läge. Vi har vänt underläge till ledning med 2-3 efter 6:00 i tredje, en mycket bättre start så, är ju svårt att få. Men tjejerna är inte nöjda med det, utan 57 sekunder senare är det Kalle som stänker in 2-4 i nättaket, se bilden på akibs.se-sidan. Nu känner jag att tjejerna har visat vad de kan, härligt att se att de kan revanschera sig så efter den rätt så bedrövliga inledningen. Nu börjar även en del i publiken att andas ut, det såg ut som några kippade efter andan ett tag där. Vi ökar på till 2-5 efter att Jenny gör sitt tredje mål för dagen. Det blir lite ställningskrig efter detta och vi går in för att spela av tiden. Det hindrar inte Eleonore från att göra 2-6 i den sista minuten, som hon väntat på det här målet i denna matchen! Elle hade haft några chanser innan nämligen, men inte fått in bollen.

Så jäkla härligt att återigen kunna vända och vinna en tuff match. Det visar att tjejerna aldrig ger upp utan hela tiden krigar vidare för att uppnå bästa möjliga resultat.

Plus idag går till Alec, som visar att hon är stark på mitten och hon är vår bästa center idag. Katta visar att hon är mycket duktig som målvakt och det ger en stor trygghet för våra backar. Jenny gör tre mål och förtjänar givetvis beröm för det. Mollan är vår bästa back idag tycker jag.
Nu ser vi fram emot nästa match och själv kommer jag givetvis att njuta av denna seger resten av hela långa helgen, vilket jag hoppas att alla i laget också gör!