fredag 27 januari 2012

Underbar seger mot Röke

Glädje efter avgörande      Foto Ronny Olander

Vi gör inte vår bästa match för säsongen, vi kommer inte alls igång i första perioden. Vi har ett skott i ribban av Eleonore och ett bra skott av Emmy. I övrigt kan vi glömma den perioden. 
Vi kommer igång bättre i andra perioden och skapar lite fler chanser. I sjätte minuten kommer Kalle fri men lyckas inte göra mål. En stund senare hittar Kalle Alec, fri i slottet och Alec stänker in bollen i nättaket bakom målvakten. Tyvärr kan Röke kvittera när de vinner boll på mitten och deras back kan avancera och stänka in ett skott bredvid Katta. Kalle har även ett skott i ribban, men som sagt, det hjälper ju inte. Vi gör en bättre andra period jämfört med den första, men vi bestämmer oss i pausen för att gå ner på två femmor, för att försöka öka trycket ännu mer. Vi skapar mer tryck mot Rökes mål i tredje och har också fler chanser. Alla minns vi Sofias skott, som målvakten med mycket tur lyckas rädda med handen. Röke är inte heller ofarliga i sina kontringar och Katta får göra en del bra ingripande. I den tionde minuten hamnar vi på efterkälken och Alec tvingas slå mot klubban på den fria Röke-spelaren. Straffslag tilldöms Röke. Här gör Katta sig stor och Röke-spelaren tvingas försöka dra Katta, men hon lyckas inte få in bollen utan den tar på sidan av buren. Nu väntar två minuter i numerärt underläge, vi kämpar på bra och lyckas freda målet. Vi fortsätter att skapa chanser, men bollen vill inte in. Vi tar en time out för att snacka oss samman och bestämmer oss för att ta ut Katta för att gå för 3 poäng. Vi tar ut Katta och på slutet lyckas Kalle vinna tillbaka bollen och drar iväg ett bra skott mot Rökes målvakt. Målvakten räddar, men Jenny är framme och trycker in returen, precis efter ljuder hesa Fredrik och matchen är över. Återigen lyckas vi avgöra i tredje perioden och ta hem tre poäng.

Jag pratade med Rökes ledare efter matchen och även de hade tagit ut målvakten om de hade fått läge, för de behövde också vinna för att kunna ta in på lagen i toppen.
Kvällens seger är givetvis först och främst en stor lagseger, men som vanligt vill jag ändå ge några extra beröm. Emmy, Jenny och Kalle höjer sig lite över mängden idag. Kalle får också pris som vår bästa spelare av hemmalaget.
Nu njuter vi av denna seger i en dryg vecka, sedan väntar FCH i en seriefinal på söndag.
Jag tror inte vi avslöjade så mycket för FCH-tränarna med denna match, då vi inte alls kom upp i normal standard.

Coach Roger