lördag 21 januari 2012

Säker seger mot Råbocka

Emilia i kamp om bollen    Foto Ronny Olander

Vi startar i högt tempo och rullar runt bollen bra. Råbocka hinner inte riktigt med när vi sätter fart och låter bollen göra jobbet. I den åttonde minuten tar vi rättvist ledningen, då Alec trampar in från sidan och stänker in den högt över målvakten. Vi kontrollerar matchen väl,, dock dröjer det till sista minuten innan vi kan öka på ledningen. Jenny stänker in 2-0 bakom en chanslös målvakt. Ledning med 2-0 i paus, en ledning som borde varit något mål större, men vi är inte oroliga utan övertygade om att det kommer att lossna ännu mer efter hand.
Andra perioden är inte mer än nio sekunder gammal, när innan Alec blir alldeles fri i mitten, skjuter, dock räddar målvakten, men Eleonore är med och tar hand om returen som placeras i mål. Vi fortsätter att spela bra i andra perioden och målen trillar in i en strid ström. Även Råbocka får ett mål i andra perioden, vi går bort oss lite och det utnyttjar de. Vi leder med 6-1 när hesa Fredrik ljuder för paus nummer två.
Vi bestämmer i andra pausen att vi ska vinna tredje perioden också. Vi gör tre mål och Råbocka gör ett mål i sista perioden och därmed slutar matchen 9-2. Detta var en kassaskåpssäker seger. Visst, vi är bättre än Råbocka, men vi gör det riktigt bra själva. Vi låter alla spela och några backar får också kliva upp och spela forwards i tredje, detta för att alla ska få mer speltid.
Vilka var bra idag då?
Bäst på plan var utan tvekan Eleonore, som gör fem mål idag, äntligen lossnade det för henne! Spelet som Alec, Eleonore och Sofia, och i en period Emma, visar upp är mycket bra, snabba positionsbyten och ett högt tempo. Jenny visar att hon är duktig som center och att hon dessutom utvecklats ännu mer i det defensiva spelet. Dagens "fölsegris", Mollan, är stark på backen och kröner dessutom sin dag med två assist. Vi måste även passa på att berömma vårt unga backpar, Julia och Emmy.