tisdag 24 januari 2012

Lite funderingar om damlaget så här långt



Lite tankar om vårt lag och några allmänna om serien, nu när 2/3 (12 matcher) av serien spelats.
Vi har redan tagit 33 poäng, ifjol tog laget 36 poäng på arton matcher. Då krävdes det 38 poäng för att vinna och 37 poäng för att bli tvåa. Ja, det är ju alltid svårt att jämföra två säsonger med varandra. Själv tror jag att det kommer krävas fler poäng i år, både för att vinna och att bli tvåa i serien. Givetvis ingen svår gissning, varför det är så, är kanske svårare att gissa. Är det en del sämre lag i årets serie eller är topplagen bättre? Jag tror faktiskt att vi och FCH är lite bättre än topplagen ifjol.

Tycker det är roligt att se att vi själva har gjort lite fler mål så här långt och släppt in lite färre mål.
Vi har jobbat mycket med försvarsspelet, så det är positivt att se att det gett resultat. Samtidigt är det skoj att vi gjort så många mål, då vi fortfarande har mer att jobba på framåt. Här finns det ju en hel del som tycker att vi ska pressa på mer, själva har vi lagt fokus på att kunna ställa upp och försvara oss. Rätt eller fel, finns det säkert många tankar om. Vi tror på detta, jag och Simon, och just nu är det vi och tjejerna som bestämmer. Ja, jag säger tjejerna, för givetvis får de vara med och tycka till, till en viss del. Vi har i år använt oss av 20 spelare mot ifjol 26, jag själv tycker ju att vi har lite för lite folk i år och hoppas kunna bli några fler nästa år. Tittar vi i poängligan har vi inte någon spelare som sticker ut som fjolårets Elin Jacobsson (Emmaljunga), då hon spottade in mål förra säsongen. Vi kommer att ha lika många över tio mål i år med, om jag får gissa. Ifjol hade vi en back, i Frida Larsson, som gjorde många mål. Det kommer vi nog inte ha i år. Mycket tyder på att det kan bli en av systrarna Andersson i skytteliga- toppen i år med. Just nu ligger lillasyster Emilia Andersson bäst till, hon kan ju även vinna hela seriens poängliga. Ännu återstår det dock många matcher, så mycket kan ändra sig ännu.

Kommer Emilia att vinna skytteligan?   Arkivfoto Kent Tillgren

Nu närmast väntar två tuffa matcher, först Röke borta och sedan FCH hemma. Det ska bli fantastisk roligt, då det är sådana här matcher som är allra roligast att spela. Matcher som betyder mycket och en förhoppning om mycket folk på läktaren, framförallt då när vi möter FCH hemma.
Jag studerade Röke i söndags, då de mötte Förslöv borta och dom imponerade inte då. Det blev förlust med 3-1 och frågan är om de där spelade bort sig själva från chansen till någon av de två främsta platserna. Nu måste de vinna mot oss för att ha chansen. Dock vet vi ju att de hade FCH på kroken länge i hemmamötet med dem, så vi kommer att ha fullt fokus från början och inte ta ut något i förskott.
Därefter väntar FCH som inte har någon match denna helg som nu kommer. Om det är en fördel eller ej, finns det nog delade meningar om. Här kommer FCH att vara favoriter, de har inte förlorat någon match ännu och kommer från division 2 till årets serie. Vi kommer såklart att göra allt för att vinna och om det skulle funnits odds på denna match, tror jag inte de varit så stor fördel till FCH.