måndag 9 januari 2012

Kävlinge ett nummer större

Sofia försöker trycka in en retur  Foto Ronny Olander

Vi kämpar och sliter i första perioden, Kävlinge ligger på och vi får försvara oss en del. Katta ställs på prov direkt från början och får göra ett antal avancerade räddningar. Det hinner gå över halva perioden innan första målet kommer. Sofia bryter bollen och kan själv gå mot mål och sätta den otagbart bakom Erik. Ja tyvärr kunde inte någon av Kävlinges målvakter stå, så vi fick låna ut Erik från vårt P15-lag. Erik ville givetvis göra sitt bästa för att imponera på tjejerna, vem hade inte gjort det? Kävlinge fortsätter att äga boll och skapar en hel del chanser, men antingen käkar vi skott eller så räddar Katta bollarna. Vi drar på oss en utvisning efter 17.28, den utnyttjar Kävlinge till slut och vi går till paus med ställningen1-1.
Kävlinge kan ta ledningen i den sjunde minuten, de ställer om snabbt och vi hinner inte riktigt med. Vi fortsätter att kämpa och i den 10:e minuten kan Alec båga in från kanten och sätta den precis under ribban. Kävlinge fortsätter att äga bollen och röra sig bra och vi hinner inte riktigt med, utan de kan återigen ta ledningen i matchen. En stund senare är det återigen en snabb omställning där vi inte riktigt hänger med och ställningen är 2-4 efter andra perioden.

Tidigt i den tredje perioden vinner Eleonore bollen, hon dribblar av tre tjejer på egen hand och fri med Erik gör hon inget misstag utan sätter reduceringen till 3-4. Tyvärr drar vi på oss ytterligare en utvisning direkt efter målet. Kävlinge rullar runt bollen bra i det numerära överläget och till slut får de läget som de utnyttjar. Kävlinge fortsätter att trycka på och vi får kämpa rejält för att orka stå emot. I den sjunde minuten bågar deras forward in från kanten och gör ställningen till 3-6. Vi fortsätter att kriga i sista perioden och skapar en del chanser, men Erik spelar bra i deras mål och vi kan inte få in reduceringen, även om vi skapar en del chanser.  Det dröjer till den nittonde minuten innan Julia drar i väg ett skott mot mål, en av deras backar styr bollen olyckligt med foten och ställer Erik i målet. Det blir sista målet i matchen och den slutar alltså 4-6.

Jag är nöjd med vår match, nu vet vi och tjejerna att vi fattas en del för att riktigt hänga med ett lag från toppen på tvåan, men det är inget som är utom räckhåll för oss. Nej, detta var en härlig genomkörare innan serien drar igång till helgen.