torsdag 12 januari 2012

Säsongen så här långt!



Då har lite mer än halva säsongen gått och hur tänker man då som tränare, när vi ligger på andra plats? Det är min första säsong som huvudtränare och det finns saker som jag är nöjd med och saker som jag nu tycker jag skulle gjort på ett annat vis. Det jag är mest nöjd med är givetvis placeringen i tabellen, att ligga tvåa är verkligen inte illa. Vi kommer under veckan att titta närmare på vilken målsättning vi ska ha för våren. Vi har många unga spelare och det gäller att skynda långsamt, det ska fortfarande finnas mycket glädje i det vi gör på denna nivå. Vi har först och främst gått in för att låta alla spela och kunna utvecklas i egen takt. Detta är givetvis en hårfin balansgång, då många har vinnarskalle och vill vinna till nästan vilket pris som helst.

 Nedan kommer lite höjdpunkter och även lite annat smått och gott om serien så här långt!






I år har det varit vår styrka att vi lyckas komma igen och hämta upp underlägen. Vi ska givetvis försöka att inleda matcherna bättre, så att vi slipper jaga för mycket. 




Vårt försvarsspel har varit mycket bra i år. De unga har kommit in och gjort det bra, tagit för sig som om de spelat på denna nivå i flera år. Våra "äldre" spelare har tagit ett kliv framåt och utvecklats ännu mer. Detta har gjort att vi har en trygghet i spelet, som är väldig viktig.




Givetvis måste segern över Åby finnas med på listan. De tyckte inte vi imponerade i matchen mot Röke i Skånemästerskapen tidigt på säsongen. Detta gjorde det givetvis ännu roligare att besegra dem på deras hemmaplan, sedan är ju derbysegrar alltid extra roliga.



Vad säger vi om serien så här långt, vilka har överraskat och vilka har floppat?


Har FCH kopplat ett tillräckligt starkt grepp om seriesegern?



Helsingborg leder serien, vilket säkert inte kommer som en överraskning för någon. De spelar stabilt och har, så här långt, gjort det som krävts av dem.

Å/K IBS på andra plats, kanske är det en del som placerat oss där. Själv är det lite mer och bättre än vad jag räknat med inför serien, då vi har många unga spelare i laget. 

Röke just nu på tredje plats, men med två matcher mer spelade än Willands, som är tre poäng bakom. Röke har förlorat mot de tre andra topplagen, i övrigt bara segrar. Gjorde en bra match mot FCH, men orkade inte hela matchen ut. Kommer säkert att kunna störa topplagen även på vårsäsongen. 

Willands har i mina ögon överraskat, med segrar i de två matcher de har mindre spelade än oss är de bara tre poäng efter oss. Ställer om snabbt och är inte ofarliga mot någon.

Åby IBK som nog hade tänkt vara ännu högre upp och kriga? Har förlorat mot alla lagen i toppen, det håller ju tyvärr inte om man nu ville vara ännu högre upp i serien.

IBK Engelholm på sjätte platsen har haft det som vanligt skulle jag säga. De är ojämna, men absolut inte ofarliga då det finns ett antal profiler i laget. Tyvärr är de kanske lite för få i laget ibland. 

Förslöv gjorde sin bästa match mot oss, allt enligt dem själva. Ja, och de är bra. Jag trodde kanske att de skulle kunna ha någon mer poäng än vad de har. Tror att de kan avancera i vår.

FBC Råbocka har också en del intressanta spelare, även de gjorde en bra match mot oss och var inte ofarliga. Men om det räcker till avancemang är jag osäker på.

Båstad har det tufft i botten och får nog räkna med att kriga med Göinge om bottenplatsen i serien.

Göinge har det tufft men kämpar på. Det är roligt att se att de inte ger upp. Broby ligger ju inte så himla kul till  i Skåne för att spela i vår serie. De har oftast långa resor, precis som Willands. Men det är säkert roligare för Willands, då de är med i toppen och krigar.

Vilka tar då hem serien?

Vi ska försöka att vinna våra matcher, hur långt det räcker återstår att se. Vi hade som målsättning inför säsongen att gå upp till tvåan senast nästa säsong, det har vi fortfarande. Om vi kan lyckas redan nu återstår att se. Vi kommer givetvis att göra vårt bästa för att försöka lura FCH på seriesegern. Samtidigt som vi vet att lagen precis bakom oss inte är ofarliga på något vis.

Har de som går upp någon chans i tvåan?

Vi träningsspelade ju precis mot Kävlinge. De hade i stort sett alla sina viktiga spelare, precis som vi. Bägge lagen saknade några spelare. Vad skilde då mellan lagen? De har lite bättre bollkontroll överlag. Rör sig lite mer och lite kvickare än oss, att de har lite bättre kondition märktes också i denna matchen. Men som jag ser det, så är det inte omöjligt att klara sig kvar i den serien. Det finns några lag i toppen som just nu är lite bättre, men det skiljer inte så mycket, för att kunna hävda sig i den serien.

Bloggarna i serien.

Roligt att det inte bara är vi som skriver om serien, utan även FCH och Åby. Det behövs för att skapa intresse kring serien. Ser fram emot att läsa fler roliga och trevliga saker på dessa bloggar framöver.

Text Roger Nielsen    Foto Ronny Olander, Kent Tillgren och Roger Nielsen