torsdag 7 november 2013

Kämpa seger gav oss 3 poäng

Amanda gjorde en ny kanonmatch

Å/K IBS – Röke IBK  7 – 6 (0-2, 2-1, 5-3)

Gårdagens match mot Röke var ingen lätt uppgift och vi hamnade också rätt så snabbt i underläge. Vi startade med tre hela femmor medan Röke körde runt på två femmor. Men redan inför andra gick vi ner lite på folk och det gav resultat direkt. Första perioden förlorar vi med 0-2 medan vi vinner de två andra perioderna med 2-1 och 5-3. Ändringarna vi gör är helt rätt och vi får fram precis det vi vill av de spelare som får förtroende att spela vidare.

I övrigt så har vi många målchanser men bollen vill inte in i mål, när Röke har 0-3 så säger Mackan till mig ”är vi inte värda ett mål nu?”. Jag kan bara instämma och jag tyckte vi absolut var värda ett mål. Men man måste också ha lite flyt och flyt förtjänar man, med bland annat jobba vidare och tro på sig själv och man måste göra skitjobbet också.

Dessa tuffa matcher är väldigt lärorika och vi har en del att jobba vidare med och fortsätta utvecklas både som lag och individ. Men hur som helst så vann vi matchen trots att vi låg under i princip hela matchen. Vi behåller vår ledning i toppen och vi visar än en gång att vi har är ett riktigt bra lag gång.

7-6 Anna Johansson utan assist, gör mål via köksvägen

En riktigt bra match som vi lyckas vända till vår fördel, mycket, mycket strakt jobbat tjejer. En stor eloge till er som ´satt och fick sitta på bänken, men ändå hjälper till att peppa spelarna.

Idag visar Amanda Pommer vilken styrka hon har som spelare både i försvar och i anfalls zon. Anna Johansson plockar fram sin vinnarskalle när det behövs.  Eleonore Glebe fick äntligen utdelning på sitt målskytte.  Alek stabil som vanligt, Johanna A och Johanna E skall vi inte heller glömma. Johanna Andersson håller ihop sin femma på ett föredömligt sätt och Johanna Ejdelind tröttar ut motståndarnas backar totalt. Sara Ginstrup gör ett par riktigt fina räddningar i avgörande lägen.

Tack för underhållningen tjejer, ni är grymma allihop!

Vi tackar Röke, domare, publiken och ni som hjälper till runt matchen!